Toetsinstrumenten

Toetsinstrumenten

De digitale toetsen wereld

Van piano’s, synthesizers, orgels, accordeon’s en keyboards en meer..

Een akoestische piano of digitale piano?

Wat zouden overwegingen kunnen zijn om een digitale piano aan te schaffen?
De digitale piano neemt minder plaats in dan een akoestische. Vooral in de diepte van het instrument. Een digitale piano hoef je ook nooit te stemmen!
Kun je wanneer je maar wilt met hoofdtelefoon bespelen. Is eenvoudig te vervoeren  en goedkoper in aanschaf.
Klankmatig zijn er door de jaren heen grote vorderingen gemaakt in (sampling) technieken.
Bij de topmodellen van b.v. Roland, Yamaha, Korg zult u verbaasd zijn naar de pianoklanken. Bijna niet meer te onderscheiden van echt!
Je hebt hier dan ook weer de zogenaamde stage modellen (compact en licht) en huiskamer (met onderstel en/of meubel) piano’s in.

Het keyboard is een veelzijdig instrument. Van een eenvoudig instapmodel, Casio CTK810, tot het meest geavanceerde model van bijvoorbeeld  Yamaha Tyros.
Met ingebouwde speakers, ritmesecties, diverse begeleidingspartijen in vele muziekstijlen, opnamemogelijkheden, honderden tot duizenden klanken in het instrument. Dit instrument is veelal geliefd bij de One-band entertainer of voor in de huiskamer.

De digitale orgel niet meer van een akoestische te onderscheiden.
Door de technologische vooruitgang zijn er hedendaags geweldige Hammond B3 kopieën of clones bereikbaar voor iedereen. Met drawbars en leslie box effect  ingebouwd. Ze zijn compact en portable!
Zie ons assortiment hier.

Accordeon afdeling in ons filiaal Alkmaar

In ons filiaal Alkmaar hebben wij onze accordeon afdeling met akoestische-en digitale accordeons.

De veelzijdigheid van de synthesizer

De synthesizer is een enorm belangrijk instrument geworden in de hedendaagse muziek.
Synthesizers wekken de klanken kunstmatig op. Het geluid dat word opgewekt kan vervolgens via verschillende vormen van modulatie worden aangepast tot een nieuwe klank. Deze klanken zijn vaak erg electronisch maar steeds meer worden synthesizers ook ingezet om natuurlijke klanken als piano’s, orgels en zelfs drums te imiteren. Vanwege deze enorme veelzijdigheid aan klankkleuren is de synthesizer een enorm populair instrument.

Waar op te letten bij de aanschaf van een synthesizer?

Monofoon of Polyfoon? Zoek je een synthesizer voor mooie strijkerpartijen en akkoordschemas, neem dan Polyfoon. Wil je vette bassen en scheurende Leads dan is Monofoon een prima optie.
Zie voor veel meer informatie over de synthesizer in onze Tips&Trucs rubriek! Klik hier.

Het kan handig zijn om het keyboard, digitale piano of orgel e.d. aan te sluiten op z.g keyboardversterkers of portable PA systemen, afhankelijk aan de behoeften.

Wij hebben gespecialiceerde toetsenexperts in onze filialen Dijkman Muziek Alkmaar en Amsterdam.
U kunt vrijblijvend langs komen in de winkel of u kunt een afspraak maken met één van onze specialisten voor een op maat gericht advies!

Volg ons op Facebook!

Mis geen enkele aanbieding en abonneer u op onze nieuwsbrief!