Drums digitaal

Item 1-20 van 45 in totaal item(s)

Filteren op

Merk

Actieve filters

Yamaha FGDP-50 Finger Drum Pad

Prijs € 299,00

Roland Octapad SPD-20PRO

Prijs € 589,00

Roland VAD507 V-Drums

Prijs € 4.250,00

Roland SPD ONE WAV PAD 1W

Prijs € 319,00

Roland RT-30HR Dual Trigger

Prijs € 79,95

Roland TD-02KV

Prijs € 489,00

Roland VAD504 V-Drums

Prijs € 3.599,00

Roland SPD SX Sampling Pad

Prijs € 710,00

Roland VAD307 V-Drum Set

Prijs € 2.399,00

Roland TD-02K

Prijs € 395,00

Roland TD27KV2 V-Drums kit

Prijs € 3.299,00

Roland TD-17KVX2

Prijs € 1.699,00


Roland SPD-SX PRO sampling pad

Prijs € 849,00

Yamaha DTX multi12

Prijs € 515,00
Item 1-20 van 45 in totaal item(s)

Drums digitaal

Digitaal slagwerk

Het digitaal slagwerk is steeds populairder aan het worden en natuurlijk niet voor niets. Het biedt vele extra's en meer comfort dan de akoestische versie.Tegenwoordig zijn de geluiden ook steeds realistischer en is de techniek zeer hoogstaand.

Wat is elektronisch slagwerk?

Digitale drums, ook wel elektronische drums genoemd, zijn muziekinstrumenten die het geluid en gevoel van traditionele akoestische drums nabootsen met behulp van elektronische technologie. In tegenstelling tot akoestische drums, die geluid produceren door de trilling van drumvellen en schelpen, genereren digitale drums geluid door vooraf opgenomen samples of gesynthetiseerde geluiden te triggeren wanneer de drumpads worden aangeslagen.

De digitale drumkit

Digitale drumkits bestaan meestal uit drumpads, dit zijn rubberen of gaasvellen pads die op drumvellen lijken, en een geluidsmodule waarin de elektronische componenten zijn ondergebracht. Wanneer een drumpad wordt aangeslagen, stuurt deze een signaal naar de drummodule, die vervolgens het bijbehorende geluidsvoorbeeld afspeelt of een gesynthetiseerd geluid triggert via een versterker of hoofdtelefoon.

Rubberen pad of gaasvel pad?

De rubberen pad biedt al veel mogelijkheden qua spelopervlak en techniek maar als je voor het meest realistisch wilt gaat kies dan voor de gaasvellen, deze voelen bijna net zoals een akoestisch drumvel.
De rubberen pads voelen wat stijver aan maar veren ook goed, deze tref je aan bij de wat meer goedkopere instap modellen.

Wat zijn de voordelen van een digitaal drumstel?

Een van de belangrijkste voordelen van digitale drums is hun veelzijdigheid en flexibiliteit. Ze stellen drummers in staat om met verschillende geluiden te experimenteren, volumeniveaus aan te passen en bevatten vaak ingebouwde functies zoals opnamemogelijkheden, metronoom- en voorgeprogrammeerde drumpatronen.
Digitale drums zijn ook compacter en draagbaarder in vergelijking met akoestische drums, waardoor ze geschikt zijn voor oefenen, studio-opnamen en live optredens.

Bovendien bieden digitale drums het voordeel van stil oefenen. Door een koptelefoon op de drummodule aan te sluiten, kunnen drummers spelen zonder anderen in de buurt te storen. Ze bieden ook de mogelijkheid om verbinding te maken met computers en muziekproductiesoftware voor het opnemen en bewerken van drumtracks.

Over het algemeen bieden digitale drums een alternatieve optie voor drummers die op zoek zijn naar een meer veelzijdige, aanpasbare en draagbare drumervaring in vergelijking met traditionele akoestische drums.

De digitale Percussiepad

Het voordeel van een digitaal percussiepad is dat het compact en draagbaar is, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is voor optredens of studio-opnames. Het heeft meestal honderden- tot duizenden geluiden aan boord. Bovendien biedt het vaak de mogelijkheid om geluiden aan te passen, op te nemen en te bewerken, waardoor muzikanten een breed scala aan percussiegeluiden kunnen creëren en aanpassen aan hun wensen.
De pads kunnen worden bespeld met drumstokken, handen of andere percussie-instrumenten.

DijkmanMuziek heeft een groot assortiment percussie, digitaal slagwerk, akoestische drumstellen en accessoires als hardware. Digitale drums en percussie instrumenten staan opgesteld in ons filiaal Alkmaar.