Effecten

Item 1-20 van 535 in totaal item(s)

Filteren op

Merk

Actieve filters

IK Multimedia Tonex One

Prijs € 199,00

EarthQuaker Time Shadows II

Prijs € 229,00


Nux MP-3 Mighty Plug Pro

Prijs € 99,00

JHS Mini AB Box

Prijs € 69,00

Silktone Fuzz Surf Green

Prijs € 329,00

GFI System Rossie

Prijs € 235,00

Alexander Pedals Luminous

Prijs € 359,00

BOSS ME-90B Bass Multi-effect

Prijs € 399,00

Zoom MS-200D plus

Prijs € 159,00

Maxon SD9 Sonic Distortion

Prijs € 149,00

All Pedal Alcmene Overdrive

Prijs € 179,00

Catalinbread Sinkhole Reverb

Prijs € 229,00
Item 1-20 van 535 in totaal item(s)

Effecten

Gitaareffecten

Met een effectpedaal of een digitale effectprocessor kun je je signaal veranderen. Of je nu gitaar, basgitaar, toetsen speelt of zingt. Je kunt je eigen geluid hiermee creëren.
De meest gebruikte effecten zijn de distortion, delay, reverb pedalen voor gitaar, chorus en pitchshifter voor de basgitaar.

Zeer ruim assortiment bij DijkmanMuziek

Bij DijkmanMuziek hebben wij een zeer groot assortiment van effecten op voorraad. Ook de zogenaamde Boutique pedalen!
Je kunt gewoon diverse effecten op je gemak uitproberen om tot een juiste keuze te komen!

Wat zijn Boutique pedalen?

Boutique-pedalen zijn effectpedalen voor meestal gitaar of basgitaar, die worden gemaakt door kleinere, onafhankelijke fabrikanten. Het woord "boutique" verwijst naar het feit dat deze pedalen vaak met de hand worden gebouwd in beperkte aantallen, met veel aandacht voor detail en kwaliteit. En de fabrikanten besteden veel zorg aan het selecteren van de beste componenten en het optimaliseren van de circuits. Merken als Cornerstone, Catalinbread, ZVexFX, Walrus Audio, TwoNotes, Death By Audio en nog veel meer... [op dit moment staat nog niet alles op onze website, bel naar de winkel als je op zoek bent naar een pedaal, grote kans dat wij 'm wel hebben].

Distortion, fuzz, overdrive pedalen

Ze worden veel gebruikt in verschillende muziekgenres, zoals rock, metal en blues, om een krachtigere en agressievere klank te produceren. Sommige pedalen bieden ook extra toonregelingsopties, zodat je de klank kunt aanpassen aan je voorkeur. Distortion pedalen kunnen worden gebruikt als standalone effecten of in combinatie met andere effecten, zoals reverb, delay of modulatie, om meer complexe en gelaagde geluiden te creëren.
Er zijn wel 100+ en misschien wel 1000+ distortion-achtige pedalen op de markt maar pedalen die furore hebben gemaakt zijn onder andere de Boss DS-1, Ibanez Tube Screamer.

Chorus, flanger, phaser of te wel modulatie effecten

Bij modulatie effecten wordt het geluid van een elektrische gitaar veranderd door subtiele variaties in toonhoogte, volume of timing toe te voegen. Een beetje een 'zweverig' en of met dubbele toon geluid.
Je kunt ook stereo spelen dan wordt je geluid heel breed.
Een chorus-effect creëert de illusie van meerdere gitaarakkoorden die tegelijkertijd worden gespeeld. Het voegt een voller en breder geluid toe door een lichte vertraging en variaties in toonhoogte toe te passen.
Een flanger-effect creëert een "whooshing" geluid door het originele signaal te mengen met een vertraagd signaal dat periodiek in toonhoogte wordt gemoduleerd. Het produceert een zwevend, vibrerend geluid.
Een phaser-effect creëert een roterend en pulserend geluid door faseverschuivingen toe te passen op het gitaarsignaal. Het klinkt vaak als een "sweeping" geluid dat door de luidsprekers beweegt.
Een tremolo-effect moduleert het volume van het gitaarsignaal, waardoor een pulserend geluid ontstaat. Het kan worden gebruikt om een gevoel van vibratie of een trillend geluid toe te voegen.
Een vibrato-effect voegt variaties in toonhoogte toe aan het gitaarsignaal, waardoor een "warbling" of trillend geluid ontstaat. Het lijkt op het effect dat wordt geproduceerd door het buigen van een gitaarsnaar.

Het Delay en reverb pedaal

Een delay pedaal voegt een vertraagd herhaald signaal toe aan het oorspronkelijke gitaargeluid. Dit wordt bereikt door het gitaarsignaal op te nemen, te vertragen en vervolgens af te spelen, waardoor een echo-achtig effect ontstaat. Het delay pedaal biedt doorgaans controle over parameters zoals de vertragingstijd, feedback (het aantal herhalingen) en de mix (de balans tussen het vertraagde signaal en het originele signaal). Met een delay pedaal kun je alles bereiken, van subtiele slapback-echo's tot lange, atmosferische soundscapes.

Reverb pedalen bootsen de galm na die ontstaat wanneer geluidsgolven zich verspreiden en reflecteren in een ruimte. Ze voegen een kunstmatige maar realistische nagalm toe aan het gitaargeluid, waardoor het lijkt alsof je in een bepaalde akoestische omgeving speelt. Reverb pedalen bieden verschillende soorten galm, zoals hall, plate, spring en room, die elk een ander karakter en sfeer creëren. Je kunt de reverb karakteristieken vaak aanpassen, zoals de galmduur, het niveau en de tonaliteit, om het gewenste geluid te bereiken, variërend van een subtiele ruimtelijke sfeer tot een diepe en weidse galm.

Effecten in de winkel uitproberen

Bij DijkmanMuziek kun je op je gemak de effectpedalen en/of processors uitproberen om tot een goede keuze te komen!

Accessoires voor gitaarpedalen

De meeste effectpedalen worden gevoed door een adapter of er is een mogelijkheid om deze te voeden met een (oplaadbare) batterij. Er zijn ook de powerbanken die professionele kwaliteit leveren.
Ook handig zijn natuurlijk de (kleine) patchkabels die je tussen de pedalen aansluit.

Onze productspecialisten helpen je graag verder met de juiste keuze bij aankoop

Laat je adviseren in een van onze winkels of online, je kunt ons altijd bereiken via een contactformulier of via WhatsApp.