USB

Item 1-20 van 54 in totaal item(s)

Filteren op

Merk

Actieve filters

Universal Audio Volt 176

Normale prijs € 199,00 Prijs € 176,00

Universal Audio Volt 276

Normale prijs € 299,00 Prijs € 259,00

Universal Audio Volt 476

Normale prijs € 369,00 Prijs € 319,00

Universal Audio Volt 476P

Normale prijs € 469,00 Prijs € 419,00

Focusrite SCARLETT 2i2 4th GEN

Prijs € 209,00

Focusrite Scarlett 4i4 4th Gen

Prijs € 279,00

Mackie Mix12FX compacte mixer

Prijs € 169,00

Zoom AMS-22

Prijs € 79,00

Native Instruments Komplete Audio 2

Normale prijs € 129,00 Prijs € 89,00
Item 1-20 van 54 in totaal item(s)

USB

USB audio interface

wat is een USB audio interface?

Een USB audio-interface is een extern audioapparaat dat wordt gebruikt om audio-uitvoer- en -invoermogelijkheden toe te voegen aan een computer via een USB-verbinding. Het fungeert als een brug tussen je computer en verschillende audiobronnen, zoals microfoons, instrumenten, mengpanelen en luidsprekers.

USB interfaces zijn de laatste jaren steeds populairder. Dit komt voor een groot deel omdat USB, wat staat voor Universal Serial Bus, poorten op vrijwel alle PC's en Mac's te vinden zijn en de USB overal te gebruiken zijn. Firewire werd, en word nog steeds vaak gezien als de betere en snellere oplossing voor het verzenden van meerdere Audio sporen, maar de laatste jaren is met de komst van USB 2.0 en 3.0 een enorme inhaalslag gemaakt. USB 2.0 is vele malen sneller dan USB 1.1 (en gelijkwaardig aan Firewire) en USB 3.0 is 10 keer sneller dan USB 2.0. De modernere USB interfaces zijn dus prima te gebruiken voor het versturen van meerdere Audio sporen. 

USB audio-interfaces worden veel gebruikt in de muziekproductie, opnamestudio's, podcasting, live geluidsversterking en andere audiotoepassingen waarbij een hoge geluidskwaliteit en flexibele connectiviteit nodig zijn. Ze stellen gebruikers in staat om hoogwaardige opnames te maken, audio te bewerken en geluiden af te spelen met minimale latentie (vertraging) op hun computersysteem.

Waar op te letten bij de aanschaf van een Audio Interface?

Verbindingstype: Controleer of de audio-interface de juiste aansluitingen heeft voor je apparatuur. Veelvoorkomende verbindingstypen zijn USB, Thunderbolt, FireWire en PCIe. Zorg ervoor dat je interface compatibel is met je computer en andere apparaten.

Aantal in- en uitgangen: Denk na over het aantal microfoons, instrumenten en andere audiobronnen dat je tegelijkertijd wilt opnemen. Kies een audio-interface met voldoende fysieke in- en uitgangen om aan je behoeften te voldoen. Let ook op het type in- en uitgangen, zoals XLR, TRS of RCA, afhankelijk van je vereisten.

Audiokwaliteit: Controleer de audiokwaliteitsspecificaties van de audio-interface, zoals de sample rate en bitdiepte. Een hogere sample rate (bijv. 48 kHz of 96 kHz) en een diepere bitdiepte (bijv. 24-bit) zorgen over het algemeen voor een betere geluidskwaliteit.

Preamps: Als je van plan bent om microfoons op te nemen, let dan op de kwaliteit van de voorversterkers (preamps) op de audio-interface. Goede preamps zorgen voor een helder en ruisvrij signaal en zijn belangrijk voor een hoogwaardige opname.

Latency: Latency, ofwel vertraging, kan een probleem zijn bij het opnemen en bewerken van audio. Lagere latency is beter, omdat het de vertraging tussen het moment van opname en het moment dat je het geluid hoort, minimaliseert. Kijk naar de specificaties van de audio-interface voor informatie over de latency.

Softwarecompatibiliteit: Controleer of de audio-interface compatibel is met de software die je wilt gebruiken. Veel audio-interfaces worden geleverd met drivers en software die nodig zijn voor een goede werking. Controleer ook of de interface werkt met zowel Windows als macOS, afhankelijk van je besturingssysteem.

Budget: Overweeg je budget bij het kiezen van een audio-interface. Er zijn interfaces beschikbaar in verschillende prijsklassen, en hoewel duurdere modellen vaak meer functies en betere audiokwaliteit bieden, kun je ook goede interfaces vinden binnen een beperkter budget.

USB Audio interface kopen bij DijkmanMuziek

Ben je van plan een studio te starten en heb je advies nodig over de aan te schaffen apparatuur? Neem dan contact op met DijkmanMuziek Laat je adviseren in een van onze winkels of online, je kunt ons altijd bereiken via een contactformulier of via WhatsApp.