Dijkman Muziek is opgericht in 1958 door Willem Dijkman die aanvankelijk samen met zijn vrouw optredens verzorgde als muzikaal komisch duo op bruiloften en partijen.

   Na in Amsterdam in de van der Hoopstraat te zijn  begonnen met de verkoop van muziekinstrumenten en het geven van lessen werd al in 1960 verhuist naar de straat waar Dijkman vandaag de dag nog steeds gehuisvest is, de Rozengracht.

   Daar werd  een voor die tijd vooruitdenkend besluit genomen om te starten met de verkoop van elektrische gitaren bassen en drumstellen.

   Ondanks een aantal verhuizingen op de Rozengracht is Dijkman Muziek deze altijd gezellige en bruisende straat tot op de dag van vandaag trouw gebleven, en zijn zij vanaf 1976 gevestigd op de huidige locatie Rozengracht nummer 115.

Dijkman Muziek levert zoveel mogelijk uit voorraad en dat is als je de winkel(s) binnen stapt meteen te zien: de twee winkels bestrijken  1000 vierkante meter, functioneel ingericht met een imposante collectie muziekinstrumenten en (rand)apparatuur.

   Drie verdiepingen van het pand op nummer 115 staan volledig in het teken van de gitaar, accessoires en slagwerk.  Je vindt er tussen de 600 en 700 elektrische-, akoestische- en basgitaren met natuurlijk een groot aantal versterkers.  Alle bekende merken versterkers zijn aanwezig waardoor je een gitaar goed kunt beoordelen. Tevens is hier sinds kort een geluidsdichte drum/percussie afdeling te vinden.

    Sinds 2006 heeft DijkmanMuziek een 2e winkel geopend in  Alkmaar!.

   Aanvankelijk begonnen in een compacte winkel aan de Ritsevoort bleek al heel snel dat er door het succes behoefte was aan meer ruimte dus werd er in 2008 een gloednieuwe en moderne winkel geopend aan de Limmerhoek 12 tot 16.

   Ook hier slaat de inmiddels beproefde Dijkman formule aan; Goede voorlichting door deskundige medewerkers, messcherpe  prijzen, en een gigantische voorraad!.

   De webshop is 24 uur per dag geopend en hier kunt u op een eenvoudige en veilige wijze bestellen, waarna het artikel van uw keuze in een van onze winkels kan worden afgehaald of snel  en gemakkelijk door ons kan worden verzonden!.

Begin 2020 is in Amsterdam de studio / toetsen afdeling geïntegreerd op Rozengracht 115.
In ons filiaal Alkmaar is een grote digitale toetsen en digitale piano afdeling waar u een breed assortiment aantreft met de mogelijkheid om deze rustig zelf uit te proberen eventueel met vrijblijvende hulp van onze toetsen specialist.