Keyboards

Item 1-20 van 50 in totaal item(s)

Filteren op

Merk

Actieve filters

Roland GO Keys 3 Turquoise

Prijs € 399,00

Roland GO Keys 5 White

Prijs € 525,00

Roland GO Keys 3 Midnight Blue

Prijs € 399,00

Roland GO Keys 5 Graphite

Prijs € 525,00

Roland GO Keys 3 Dark Red

Prijs € 399,00

Yamaha Tyros5XL 61 occasion

Prijs € 2.195,00

Roland BK3 Keyboard occasion

Prijs € 249,00


Yamaha Genos2 Arranger Workstation

Normale prijs € 5.642,00 Prijs € 4.990,00

Roland E-X10 Arranger Keyboard

Normale prijs € 249,00 Prijs € 189,00

Roland FP-E50

Prijs € 769,00

Korg PA5X 61 arranger keyboard

Normale prijs € 4.699,00 Prijs € 3.979,00

Korg PA5X 76 arranger keyboard

Prijs € 4.159,00

Korg PA5X 88 arranger keyboard

Prijs € 4.798,00
Item 1-20 van 50 in totaal item(s)

Keyboards

Het Keyboard

De keyboard is een behoorlijk veelzijdig toetsinstrument waar je een enorme hoeveelheid instrumenten mee kunt imiteren.
Van piano en orgel tot accordeon, gitaren fluiten en drums. Zelfs op de eenvoudigste keyboards zitten vaak al honderden verschillende instrumenten en klanken.

Wat is en doet een keyboard?

Het (Home) keyboard is een veelzijdig instrument.
Van een eenvoudig instapmodel van Yamaha of Medeli, tot het meest geavanceerde model van bijvoorbeeld  Yamaha Genos.
Met ingebouwde speakers, ritmesecties, diverse begeleidingspartijen in vele muziekstijlen, opnamemogelijkheden, honderden tot duizenden klanken in het instrument.
Dit instrument is veelal geliefd bij de (beginnende) thuis spelers of de One-band entertainers.

Kant en klare begeleidingspartijen in het keyboard

Het zijn met alle mogelijkheden klanken en ritmes die er inzitten een soort orkesten/bands waar je als solo bespeler alle kanten mee op kunt, van pop tot klassiek van Zuid-Amerikaanse tot Ierse muziek, alles is mogelijk op een hedendaags keyboard en klinkt alles door alle ingebouwde ritmes en begeleidingen. Zeer vol en overtuigend.
Je kunt de automatische begeleidingen ook niet aanzetten en er gewoon mee in een Band piano of bij voorbeeld blaas instrumentpartijen mee spelen.

De hedendaagse keyboards kunnen middels een MIDI en/of USB aansluiting ook worden gekoppeld aan iedere home computer om zodoende met verschillende opname sporen opnames te maken. Dit heet sequensen en veel keyboards hebben ook zonder computer deze mogelijkheid met de ingebouwde sequencer.
De meeste homekeyboards hebben 61 toetsen wat gelijk staat aan vijf octaaf klavieromvang, maar er zijn met name in de hogere prijsklasse ook keyboards te vinden die een grotere klavieromvang hebben of zelfs een z.g gewogen 88 toets piano klavier.

Ingebouwde luidsprekers

Voor grotere ruimtes en zaaltjes kan het ondanks dat bijna alle homekeyboards ingebouwde luidsprekers hebben handig zijn het keyboard aan te sluiten op z.g keyboardversterkers of portable PA systemen, afhankelijk aan de behoefte.
Door de technologische vooruitgang koop je tegenwoordig zelfs in de lagere prijsklasse al een bijzonder uitgebreid “instapmodel” met honderden klanken en ritmes.  Bij Dijkman Muziek leveren wij de hele serie instrumenten van de vier grootste merken te weten, Korg, Medeli, Roland en Yamaha.
Het kan handig zijn om de keyboard aan te sluiten op z.g keyboardversterkers of portable PA systemen, afhankelijk aan de behoeften voor optredens.

Historie van het keyboard

Eigenlijk is de benaming “keyboard” iets te algemeen omdat het gewoon het Engels voor toetsenbord is en alle klavierinstrumenten inclusief piano’s en orgels dus eigenlijk ook keyboards zijn.
We moeten in dit geval dus eigenlijk spreken over (Home) keyboards wat zoveel inhoud dat deze instrumenten oorspronkelijk voor de huiskamer zijn ontwikkeld.De “Homekeyboards” zijn ook eigenlijk opvolgers van de in de jaren zeventig en tachtig immens populaire elektronische huiskamer orgels met toen nog 2 klavieren en voetpedalen.

Wij van Dijkman Muziek nodigen je bij deze van harte uit om op één van onze keyboardafdelingen in Amsterdam of Alkmaar kennis te komen maken met deze fantatische instrumenten.

Direct bestellen en/of reserveren in deze webshop is mogelijk zodat wij je toekomstige instrument of direct bij je thuis kunnen bezorgen of klaarzetten in één van onze 2 winkels.

Onze productspecialisten helpen je graag verder met de juiste keuze bij aankoop

Laat je adviseren in een van onze winkels of online, je kunt ons altijd bereiken via een contactformulier of via WhatsApp.