Orgels

Item 1-16 van 16 in totaal item(s)

Filteren op

Merk

Actieve filters

Yamaha YC61 Stage Keyboard

Prijs € 1.579,00

Hammond XB1 Organ occasion

Prijs € 699,00

Hammond M-Solo Black Orgel

Normale prijs € 1.299,00 Prijs € 1.199,00

Hammond M-Solo Burgundy Orgel

Normale prijs € 1.299,00 Prijs € 1.199,00


Crumar CL MOJO CLASSIC Virtual tonewheel organ

Normale prijs € 1.789,00 Prijs € 1.699,00

Hammond SKX PRO

Prijs € 3.699,00

Roland VR-09B V-Combo

Prijs € 699,00
Item 1-16 van 16 in totaal item(s)

Orgels

Orgels

Oorsrong

Hoewel het (moderne) orgel meer weg heeft van een piano, is het orgel eigenlijk een blaasinstrument dat zijn oorsprong vind in de fluit. Met het idee van de panfluit in het achterhoofd werd er gezocht naar een instrument dat meerdere van deze pijpen tegelijkertijd kon aanblazen. Dit werd gedaan door het monstuk over de breedte langs te pijpen van de panfluit te plaatsen waarbij de lucht in 1 buis gaat en zo alle 'fluiten' bereikt. Door er kleppen tussen te plaatsen voorkwam men dan dat de lucht in alle 'pijpen' tegelijk ging. Omdat een mens al snel te weinig lucht heeft om veel pijpen tegelijk voor lucht te blazen werd de balg ontwikkeld die gemaakt werd van dierenhuid. 

Hammond

Laurens Hammond vond in 1934 al het Hammond orgel uit. Deze imitatie van een pijporgel maakt gebruik van syntheze om het geluid te produceren welke via mechanische toonwielen word aangepast. Het moderne hammond orgel staat daarbij dus meer in verband met de synthesizer dan de blaasinstrumenten. En hoewel het in eerste instantie bedoeld was voor in kerken word dit type orgelgeluid nu veel gebruikt in jazz, pop, rock, gospel muziek en zelfs in dance. 

Digitale orgels

Met de komst van meer sampling mogelijkheden en andere digitale technieken kwam ook het digitale orgel. Dit is het orgel dat je bij Dijkman Muziek terug vind. Vaak zijn dit type orgels al lang niet meer alleen orgels, maar beiden ze bijvoorbeeld ook een piano of een synthesizer sectie en soms ook rythme secties zodat je ook een soort ingebouwde drumcomputer hebt. Naast Hammond maakt onder andere ook Nord prachtige digitale orgels. 

Toetsinstrumenten kopen bij DijkmanMuziek

Bij DijkmanMuziek delen wij graag onze expertise op het gebied van toetsinstrumenten. Of je nu een digitale piano, keyboard of een ander toetsinstrument zoekt, wij hebben een uitgebreide selectie waaruit je kunt kiezen. Onze enthousiaste medewerkers beschikken over een flinke dosis kennis en ervaring in de muziekwereld. Daarom helpen ze je graag met professioneel advies om het perfecte instrument te vinden dat past bij jouw wensen en speelstijl. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om gemakkelijk online te bestellen, zodat je in alle rust en comfort jouw nieuwe toetsinstrument kunt verkennen. Kom je toch liever naar de winkel, dan heten wij je van harte welkom in Amsterdam of in Alkmaar.