Studio condensator

Item 1-20 van 44 in totaal item(s)

Filteren op

Merk

Actieve filters

Rode NT1 5th Gen Silver

Prijs € 299,00

Rode NT1 5th Gen Black

Normale prijs € 339,00 Prijs € 289,00

Neumann U87 AI

Prijs € 2.699,00

Rode NT2000

Prijs € 455,00

SE Electronics SE4400a

Prijs € 499,00

Rode NTK

Prijs € 499,00

Audio Technica AT2020

Prijs € 98,00

Shure Beta 27 condensator

Prijs € 385,00

Rode Broadcaster

Prijs € 449,00

Audio Technica AT2035

Prijs € 179,00

Rode NT2A Studio Solution Pack

Prijs € 349,00

Neumann U87 AI Studio Set MT

Prijs € 2.699,00

Audio Technica AT2050

Prijs € 279,00

Samson MTR201

Prijs € 129,00

Rode Rode NT1A complete vocal solution set Microfoon

Normale prijs € 299,00 Prijs € 215,00

Samson CL5N Live condensator

Prijs € 119,00

SE Electronics Z5600A II

Prijs € 799,00
Item 1-20 van 44 in totaal item(s)

Studio condensator

Condensator microfoons

De condensator microfoon is de meest gebruikte en meest populaire microfoon voor in de studio.
Het is ontworpen om zeer nauwkeurige en gedetailleerde geluidsopnames te maken van zang, instrumenten en andere geluidsbronnen.

Heeft de condensator microfoon een externe voeding nodig?

Studio condensator microfoons vereisen een externe voeding, zoals fantoomvoeding, om te functioneren. Fantoomvoeding wordt geleverd via de microfoonkabel van een audio-interface, mengpaneel of voorversterker en zorgt voor de benodigde elektrische lading om de microfoon te laten werken.

De condensator microfoon is gevoelig voor omgevingsgeluiden

Het is belangrijk op te merken dat condensator microfoons gevoeliger zijn voor omgevingsgeluiden en handling noise dan dynamische microfoons, en daarom worden ze vaak gebruikt in gecontroleerde studio-omgevingen waar externe ruis en trillingen tot een minimum kunnen worden beperkt.

Welke condensator microfoons zijn er?

Studio condensator microfoons zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, waaronder grootmembraancondensatormicrofoons, kleinmembraancondensatormicrofoons en buizencondensatormicrofoons. Elk type heeft zijn eigen kenmerken en toepassingen, en ze worden gebruikt in de muziekproductie, opnamestudio's, uitzendingen en andere audio-gerelateerde gebieden waar een hoge geluidskwaliteit vereist is.

Wat is het verschil tussen een dynamische en condensator microfoon?

Het kiezen tussen een dynamische microfoon en een condensator microfoon hangt af van de specifieke toepassing en de gewenste geluidskwaliteit. Beide typen microfoons hebben unieke eigenschappen die hen geschikt maken voor verschillende situaties en omgevingen.

Een dynamische microfoon maakt gebruik van elektromagnetische inductie om geluid om te zetten in een elektrisch signaal. Het geluid laat een dun diafragma trillen dat verbonden is met een spoel in een magnetisch veld, waardoor een elektrische stroom wordt opgewekt. Een condensator microfoon daarentegen maakt gebruik van een elektrostatisch principe, waarbij een diafragma vibreert in reactie op geluidsgolven en verandert in een elektrisch signaal door de variaties in een elektrostatisch veld.

Over het algemeen zijn condensator microfoons gevoeliger dan dynamische microfoons. Dit betekent dat ze beter in staat zijn om subtiele details en nuances in het geluid op te nemen. Dynamische microfoons hebben meestal een lagere gevoeligheid en zijn beter bestand tegen hoge geluidsdrukken, waardoor ze geschikter zijn voor het versterken van luide geluidsbronnen, zoals versterkers of drums.

Microfoon kopen bij DijkmanMuziek

Wij helpen je graag bij de juiste keuze van microfoon te kopen! Laat je adviseren in een van onze winkels of online, je kunt ons altijd bereiken via een contactformulier of via WhatsApp.

Bij DijkmanMuziek vind je een breed scala aan bekende en gerenommeerde merken binnen de muziekindustrie. We streven ernaar om alleen de beste merken voor onze klanten aan te bieden, zodat je kunt vertrouwen op de kwaliteit en betrouwbaarheid van de producten die we leveren.