Versterkers voor basgitaar

Item 1-20 van 62 in totaal item(s)

Filteren op

Merk

Actieve filters

Boss Katana 500 Bass Head

Prijs € 849,00

Boss Katana C112 Bass Cabinet

Prijs € 829,00

Hartke Hydrive 210C combo

Prijs € 549,00

EBS 410 Classic Line

Prijs € 599,00

Eden EGRW264 Combo Pack

Prijs € 599,00

Fender Rumble 100 V3 combo

Prijs € 375,00

Vox Adio Air GT

Normale prijs € 389,00 Prijs € 299,00

Ibanez P20u Bas Combo

Prijs € 134,00

Markbass CMD151P

Prijs € 998,00

MarkBass Little Marcus 800

Prijs € 629,00

Ampeg Rocket Bass RB-108

Prijs € 199,00
Item 1-20 van 62 in totaal item(s)

Versterkers voor basgitaar

Basversterkers

Een basgitaarversterker is een speciaal ontworpen versterker die is bedoeld om het geluid van een basgitaar te versterken en te vormen. De bassist speelt doorgaans altijd met een versterker. Deze zorgt niet alleen voor volume maar is ook medeverantwoordelijk voor het 'geluid' van de basgitaar. De ene versterker is meer geschikt voor Blues, Funk of Rock terwijl de andere juist beter voldoet voor een Jazz geluid.

Welke basversterker heb ik nodig?

Als je een versterker gaat kopen moet je je zelf afvragen waar je deze voor gaat gebruiken.
Speel je alleen thuis of in de studio, dan zou een kleine oefenversterker al voldoen. Voor het podium heb je toch minimaal 150watt versterker nodig.
Veel bassisten kiezen voor een losse versterker en een losse speakercabinet. Het voordeel hiervan is dat je je eigen versterker kunt samenstellen!
Sommige versterkers zijn behoorlijk zwaar in gewicht. Dit zou ook bij jouw keuze medebepalend kunnen zijn. Maar tegenwoordig zijn er vele lichtgewicht modellen te koop van het merk Markbass bijvoorbeeld. Bij DijkmanMuziek werken verkopers met heel veel vakkennis en zijn vaak ook podiummuzikanten, dus met veel ervaring uit de praktijk. Wij helpen je graag met jouw keuze van de juiste basversterker.

Kun je ook een gitaarversterker gebruiken voor de basgitaar?

Het belangrijkste verschil is dat basgitaarversterkers zijn ontworpen om de lage frequenties van de basgitaar effectief te versterken. Basgitaren produceren lagere tonen dan reguliere gitaren, dus de versterker moet in staat zijn om deze lage frequenties met precisie en kracht weer te geven. Het is dus niet aan te raden om bas te spelen op een gitaarversterker of het moet op een laag volume niveau zijn, om wat op te oefenen.

Wat is een goede basversterker?

Er zijn verschillende goede basversterkers op de markt die geschikt zijn voor verschillende behoeften en budgetten. De keuze van een goede basversterker hangt af van verschillende factoren, zoals het beoogde gebruik (oefenen, optreden, opnemen), het gewenste geluid, het budget en persoonlijke voorkeuren. Hier zijn enkele populaire en goed beoordeelde basversterkermerken en -modellen om te overwegen:
Fender: Fender heeft een sterke reputatie opgebouwd in de wereld van basversterkers. De Fender Bassman-serie en de Rumble-serie zijn populaire keuzes, variërend van vintage-geïnspireerde buizenversterkers tot compacte solid-state opties.
Markbass: Markbass staat bekend om zijn lichtgewicht en krachtige basversterkers. Hun modellen, zoals de Little Mark-serie en de CMD-serie, bieden een helder geluid en flexibiliteit.
Ampeg: Ampeg staat bekend om zijn legendarische basversterkers en is populair onder basgitaristen.

Kan ik een basgitaarversterker uitproberen!

Om tot een juiste keuze te komen welke versterker voor jou geschikt is kun je het beste naar onze winkel(s) komen en deze uitgebreid testen! Filiaal Amsterdam en Alkmaar hebben een zeer ruime keuze versterkers op voorraad.
Uiteraard kunnen onze specialisten je helpen met de keuze!
Tip: neem je eigen gitaar mee!

DijkmanMuziek Amsterdam, Rozengracht 115, 1016LV Amsterdam T 020 6265611
DijkmanMuziek Alkmaar, Limmerhoek 12-16, 1811BA Alkmaar T 072 5152511