Akoestisch staalsnarig

Item 1-20 van 402 in totaal item(s)

Filteren op

Merk

Actieve filters

Baton Rouge X51S OM

Normale prijs € 429,00 Prijs € 359,00

Martin GPC-16E RW B-Stock

Normale prijs € 2.499,00 Prijs € 2.369,00

Ibanez AW5412CE OPN Artwood

Normale prijs € 499,00 Prijs € 429,00

Martin GPCE Inception Maple

Prijs € 4.999,00

Taylor 414CE-R Tobacco Sunburst top

Normale prijs € 3.199,00 Prijs € 2.799,00

Taylor 217e-BLK Plus

Normale prijs € 1.599,00 Prijs € 1.499,00

Martin DSS-17 WS Whiskey Sunset

Prijs € 2.249,00

Martin D28 Satin

Prijs € 3.499,00

Gretsch Deltoluxe Parlor Black Top

Normale prijs € 340,00 Prijs € 289,00

Martin 00X2E Cocobolo

Normale prijs € 966,00 Prijs € 869,00

Taylor 214ce-K SB Plus

Prijs € 1.699,00

Taylor BBTe LH walnut

Normale prijs € 699,00 Prijs € 599,00
Item 1-20 van 402 in totaal item(s)

Akoestisch staalsnarig

Western akoestische gitaar

De akoestische western gitaar heeft inmiddels een rijke geschiedenis en wordt ook vandaag de dag nog steeds zeer veel gebruikt in de pop-, rock- en folkmuziek. Tevens is de western gitaar zeer populair onder de singer- songwriters.
Op deze gitaar horen metalen snaren (brons of phosphor brons). Gebruik makend van de vingers of een plectrum wordt het instrument bespeeld.
Het bovenblad is meestal van sparrenhout gemaakt (heldere klank) maar tegenwoordig ook vaker met cederhout of mahonie (meer warmere eigenschap).
De zij- en achterkant bij goede gitaren zijn van massief pallisander of mahonie of ander tropisch houtsoort. Bij het merk Taylor wordt er veel gebruik gemaakt van deze houtsoorten.
Bij de wat goedkopere zijn deze gelamineerd (geperst hout).
Hoewel de meest dominante factor toch ongetwijfeld het massieve bovenblad is.
Bij DijkmanMuziek is er een zeer ruim aanbod akoestische gitaren voor ieder budget. Van instap modellen tot de exclusieve handbouw modellen van bijvoorbeeld het merk Martin Guitar.

Wat is het verschil tussen een western gitaar of klassieke gitaar?

Op een klassiek gitaar zitten nylon snaren en de bouw en/of constructie van de gitaar is geheel anders dan de western gitaar. (Hierdoor kun je ook niet stalen snaren op een klassiek gitaar zetten en vica versa)!
Denk aan de zangbalkjes in de klankkast en de dikte van de boven, zij- en achterbladen. In het algemeen is ook de halsbreedte van een klassiek gitaar een stuk breder dan de westerngitaar hals.
Als je gaat beginnen met gitaar spelen is het makkelijker om met nylonsnarig te beginnen, omdat de ‘spanning’ van de snaren veel lager liggen dan stalen snaren. Hoewel er tegenwoordig ook stalen snaren verkrijgbaar zijn met een lagere spanning. b.v. de snaren van Thomastik of Martin (silk&steel). Je kunt dus ook heel goed met een western gitaar beginnen.

Een western gitaar met element

Er zijn ook elektro akoestische modellen die voorzien zijn van een ingebouwd element.
Iedere akoestische western gitaar kan elektrisch worden gemaakt door inbouw van een element.

Onderhoud van je akoestische gitaar

Onderhoud van je gitaar is ook belangrijk.
Denk aan het schoonhouden van de body met de geschikte polisch en olie voor de toets.
De luchtvochtigheid is ook zeer belangrijk. De ideale luchtvochtigheid voor de gitaar is zo'n 46% / 50 %.
Voor dit alles zijn er natuurlijk goede accessoires beschikbaar. Onze verkopers kunnen je hier alles over vertellen.

Wat voor snaren zitten er op een akoestische western gitaar?

Akoestische western gitaren worden geleverd met stalen snaren. Deze snaren hebben een heldere en luide klank en zijn geschikt voor verschillende muziekstijlen, waaronder folk, country en pop. Er zijn verschillende soorten stalen snaren verkrijgbaar, elk met hun eigen klankkarakteristieken en speelgevoel. De meest voorkomende soorten zijn 80/20 bronzen snaren en fosforbrons snaren. Tegenwoordig zijn er ook 'coated' snaren met een extra beschermlaag voor langere levensduur van de snaar.

Het is belangrijk om op te merken dat het gebruik van stalen snaren op een klassieke gitaar niet wordt aanbevolen, omdat deze gitaren zijn ontworpen om te worden gebruikt met nylon snaren.

Wat is een goede akoestische gitaar?

Wij raden altijd aan om naar de winkel te komen en u te laten adviseren en diverse gitaren zelf uit te proberen en de verschillen te ontdekken. Hoe klinkt de gitaar, hoe voelt deze aan, ligt deze lekker in de hand en meer van dit soort zaken. Misschien kom je tot een geheel andere keuze dan je eigenlijk voor ogen had. In elk budget hebben wij goede gitaren. Eén van ons meest verkochte akoestische gitaren is de Randon RGI-10VT en niet voor niets ;-)
Ook heeft DijkmanMuziek voor de gevorderde gitarist een ruim aanbod van bijvoorbeeld Martin, Taylor en Eastman gitaren.

Dijkman Muziek heeft een zeer uitgebreid assortiment western gitaren, of u nu op zoek bent naar een beginners gitaar, kindergitaar of akoestische gitaar. Het maakt niet uit of u rechtshandig of linkshandig bent, Dijkman Muziek heeft de gitaar voor jou. Bij ons slaag je altijd.

Ook voor gitaarreparaties ben je bij Dijkman Muziek aan het juiste adres.

Een gitaar kopen bij DijkmanMuziek

Het kiezen tussen een akoestische gitaar met nylon snaren en een met stalen snaren hangt af van je persoonlijke voorkeur, speelstijl en het geluid dat je wilt bereiken. Het beste is om deze gitaren zelf uit te proberen in onze winkel!

Bij DijkmanMuziek krijgt je altijd een gratis afstel- servicebeurt na aankoop van de (bas)gitaar.
Je kunt gebruik maken binnen een tijdsbestek van 1 jaar, op een gratis onderhoud- afstel beurt van de gitaar of basgitaar.

Bij DijkmanMuziek ben je aan het juiste adres voor het kopen van je gitaar! Wij hebben alleen productspecialisten in dienst die vaak zelf ook optredend gitarist / muzikant zijn.
Eerlijk advies en voorlichting voor de gitaar die bij jou past!