Digitale piano's

Item 1-20 van 160 in totaal item(s)

Filteren op

Merk

Actieve filters

Roland RD-08 Stage Piano

Prijs € 999,00

Roland LX-5 CH charcoal black

Prijs € 2.790,00

Roland LX-6 CH charcoal black

Prijs € 3.499,00

Roland LX-5 PE polished ebony

Prijs € 3.290,00

Roland LX-6 PE polished ebony

Prijs € 4.090,00

Roland LX-9 PE polished ebony

Prijs € 4.999,00

Roland LX-6 DR dark rosewood

Prijs € 3.499,00

Roland LX-5 DR dark rosewood

Prijs € 2.790,00

Roland LX-9 CH charcoal black

Prijs € 4.490,00

Roland LX-5 LA light oak

Prijs € 2.790,00

Roland LX-9 PW polished white

Prijs € 4.999,00

Nord Grand 2 digitale piano

Normale prijs € 4.559,00 Prijs € 4.099,00


Yamaha NP-15 B Black

Prijs € 249,00

Yamaha NP-35 B Black

Prijs € 391,00

Kawai CA501 W digitale piano

Prijs € 2.579,00

Kawai CA501 B digitale piano

Prijs € 2.579,00

Kawai CA501 R digitale piano

Prijs € 2.579,00


Yamaha P-225B digitale piano zwart

Normale prijs € 725,00 Prijs € 675,00

Item 1-20 van 160 in totaal item(s)

Digitale piano's

Digitale piano

Omdat akoestische piano's over het algemeen vrij groot en zwaar zijn, veel onderhoud nodig hebben en niet beschikken over een volumeknop, is de digitale piano een prima alternatief. De digitale piano is gebaseerd op samples of een simulatietechniek en ontstemt daardoor nooit. Daarnaast zijn ze veel lichter dan hun akoestische soortgenoten en hebben ze in tegenstelling tot de keyboards en orgels een aanslag die aanvoelt als die van een akoestische piano, de zogenaamde 'hammer-action'. O.a. het merk Kawai heeft door de jaren heen deze techniek verder ontwikkelt.

Wat is het verschil tussen een Home piano en Stage piano?

Voor thuisgebruik is er de home piano die over ingebouwde speakers beschikt en klassiek uiterlijk heeft, terwijl er voor op het podium stage piano's zijn, vaak zonder speakers en vaste standaard. Speel je in een Band en veel onderweg, kies dan voor de stage piano.

Hoe komen de geluiden tot stand bij de digitale piano?

Omdat het van belang is om zo dicht mogelijk bij de beleving van een echte akoestische piano te komen maken digitale piano's gebruik van zoveel mogelijk samples (of modeling technieken) waarbij verschillende aspecten van de piano worden opgenomen. Zo wordt er apart gekeken naar de aanslag, de hamer, de snaar & de naklank, maar word er ook per noot en op verschillende volumes samples opgenomen.
Ook worden bij de luxere modellen echte hamers of simulatie van hamers gebruikt zodat de toetsenist volledig het idee heeft op een akoestische piano te spelen qua klank en gevoel. 

De extra mogelijkheden van een digitale piano

Omdat de digitale piano gebruik maakt van samples is het veel makkelijker om wat extra geluiden en mogelijkheden toe te voegen dan bij een akoestische piano. Zo hebben de meeste digitale piano's naast het geluid van 1 of meerdere akoestische piano's ook beschikking over geluiden als bijvoorbeeld elektrische piano, orgel, strijkers, gitaar, blaasinstrumenten en soms zelfs hele synthesizersecties.
Ook wordt er soms een ritmesectie toegevoegd zodat de bespeler mee kan spelen met een begeleidingsritme (en begeleidingsmuziek) en middels de vaak toegevoegde ingebouwde recorder kun je jezelf opnemen en terugluisteren. Het merk Clavia Nord staat hier bekend om.

Hoeveel toetsen heeft een digitale piano?

Standaard zitten er 88 toetsen in totaal op een digitale piano echter zijn er ook modellen met 61-, 73 toetsen verkrijgbaar.

Hoe duur is een digitale piano?

Een digitale piano kost in aanschaf een fractie van een echte akoestische piano. De merken Roland, Yamha en Medeli hebben uitstekende digitale piano's met 88 'hammered action toetsen'  vanaf ongeveer € 420,-. Deze zijn goed geschikt om thuis mee te studeren of te beginnen met piano spelen.
Er zijn echter ook digitale piano's waarbij de toetsen semi-weighted zijn zoals de Roland Go-piano 88 met een bescheiden prijskaart.

Waar moet ik op letten bij aanschaf van een digitale piano?

Als je op zoek bent naar een digitale piano en de ervaring van een akoestische piano wilt benaderen, is het belangrijk om te letten op de aanwezigheid van een hamer actie mechanisme, zoals gewogen toetsen of hammer action, om een meer realistische speelervaring te krijgen. Uiteraard spelen ook de klankeigenschappen hierbij een rol.

Digitale piano voor beginners

In elk budget is er tegenwoordig wel een goede piano verkrijgbaar om met piano spelen te beginnen.

Over het algemeen zijn digitale piano's draagbaar, gemakkelijk te onderhouden en kunnen ze een uitstekende optie zijn voor pianospelers op alle niveaus, van beginners tot professionals.

Wat is het verschil tussen een keyboard en een digitale piano?

Een keyboard heeft ingebouwde speakers, ritmesecties, diverse begeleidingspartijen in vele muziekstijlen, opnamemogelijkheden, honderden tot duizenden klanken in het instrument. De toetsen zijn merendeels semi-weighted, dus heeft geen hamer-aanslag.
De digitale piano heeft sublieme pianoklanken aan boord en enkele andere maar echt gericht op de pianoklanken.

Moet een digitale piano gestemd worden?

Een digitale piano is nooit vals en hoeft dus ook niet gestemd te worden zoals wel bij een akoestische piano. Een digitale piano is dus redelijk onderhoudsvrij. Waar wel op gelet moet worden qua onderhoud dat de toetsen zoveel mogelijk stofvrij zijn bij niet spelen. Hiervoor zijn er handige hoesjes en liggers te verkrijgen.

Waarom kopen bij DijkmanMuziek?

Bij DijkmanMuziek hebben wij toets specialisten in dienst die jou kunnen helpen met de juiste keuze.
In ons filiaal Alkmaar hebben wij een grote toetsenafdeling en in Amsterdam hebben wij de bekende merken opgesteld staan.
Je kunt vrijblijvend langs komen in de winkel of een afspraak maken met één van onze specialisten voor een op maat gericht advies!

DijkmanMuziek Amsterdam, Rozengracht 115, 1016LV Amsterdam T 020 6265611
DijkmanMuziek Alkmaar, Limmerhoek 12-16, 1811BA Alkmaar T 072 5152511