Akoestisch

Item 1-20 van 110 in totaal item(s)

Filteren op

Merk

Actieve filters

Taylor BBT Big Baby walnut

Normale prijs € 599,00 Prijs € 549,00Martin 000-17 WS Whiskey Sunset

Prijs € 2.249,00


Kremona M15 GG Green Globe

Normale prijs € 489,00 Prijs € 449,00


Eastman E1P CLA LTD Parlor

Prijs € 999,00

Duke GA-MC Cut

Prijs € 670,00

Duke D-PF-Cut Satin

Prijs € 809,00

Duke GA-PF Cut Satin

Prijs € 809,00

Eastman E1 OM Special

Prijs € 899,00

Duke D-MC Cut Satin

Prijs € 670,00

Martin D18 Satin

Prijs € 2.998,00

Baton Rouge L1LS/F antique

Prijs € 179,00

Duke GA-MC Solid

Prijs € 899,00

Item 1-20 van 110 in totaal item(s)

Akoestisch

Western akoestische gitaar in vele soorten en maten

De akoestische staalsnarige gitaar is ontwikkeld door de firma C.F.Martin & Co. De eerste akoestische gitaar met stalen snaren heeft deze in 1929 geïntroduceerd. Sindsdien heeft de gitaar vele ontwikkelingen doorgemaakt tot wat deze nu is. Een ware klassieker is het Martin D-28 model, ontworpen in 1931 en in de loop der jaren vele verbeteringen en/of veranderingen ondergaan. Vandaag de dag blijft de Martin D-28 een populaire keuze onder gitaristen vanwege zijn rijke klank, duurzaamheid en bespeelbaarheid.

Diverse modellen, van groot tot kleine body; jumbo, dreadnought, orchestra model, 000, 00, parlor.
De meeste houtsoorten die gebruikt worden zijn; sparrenhout voor bovenblad, mahonie, pallisander voor zij- en achterkant. Maar b.v. bij het merk Taylor worden ook veel tropische houtsoorten gebruikt.
Bij de wat goedkopere modellen wordt er ook gebruik gemaakt van gelamineerd (geperst) hout.

Versterkt spelen met een Elektro akoestische gitaar!

Om versterkt te kunnen spelen met een elektro akoestische gitaar dient de gitaar aangesloten te worden op een akoestische gitaarversterker of b.v. een PA installatie. Het voordeel van het ingebouwde element is dat de gitaar makkelijk is te versterken dan met alleen een microfoon. Met de speciale akoestische gitaarversterkers blijft het typische akoestische gitaar geluid zoveel mogelijk behouden.

In principe kan iedere akoestische western gitaar elektrisch worden gemaakt door inbouw van een element.
Neem contact met ons op voor de mogelijkheden bij DijkmanMuziek. Wij hebben een eigen gitaarreparatie atelier in Amsterdam!

Wat is een goede akoestische gitaar?

Wij raden altijd aan om naar de winkel te komen en u te laten adviseren en diverse gitaren zelf uit te proberen en de verschillen te ontdekken. Hoe klinkt de gitaar, hoe voelt deze aan, ligt deze lekker in de hand en meer van dit soort zaken. Misschien kom je tot een geheel andere keuze dan je eigenlijk voor ogen had. In elk budget hebben wij goede gitaren. Eén van ons meest verkochte instap akoestische gitaar is de Randon RGI-10VT en niet voor niets ;-)
Ook voor de gevorderde gitarist heeft DijkmanMuziek een ruim aanbod van bijvoorbeeld Martin, Taylor en Eastman gitaren.

Dijkman Muziek heeft een zeer uitgebreid assortiment western gitaren, of u nu op zoek bent naar een beginners gitaar, kindergitaar of akoestische gitaar. Het maakt niet uit of u rechtshandig of linkshandig bent bij Dijkman Muziek slaag je altijd.

Gitaar kopen bij DijkmanMuziek

Het kiezen tussen een akoestische gitaar met nylon snaren en een met stalen snaren hangt af van je persoonlijke voorkeur, speelstijl en het geluid dat je wilt bereiken. Het beste is om deze gitaren zelf uit te proberen in onze winkel!

Bij DijkmanMuziek ben je aan het juiste adres voor het kopen van je gitaar! Wij hebben alleen productspecialisten in dienst die vaak zelf ook optredend gitarist / muzikant zijn.
Eerlijk advies en voorlichting voor de gitaar die bij jou past!

Bij DijkmanMuziek krijgt je altijd een gratis afstel- servicebeurt na aankoop van de (bas)gitaar

Je kunt gebruik maken binnen een tijdsbestek van 1 jaar, op een gratis onderhoud- afstel beurt van de gitaar of basgitaar.
Ook voor gitaarreparaties ben je bij Dijkman Muziek aan het juiste adres.

Neem contact met ons op of kom naar één van onze winkels in Amsterdam of Alkmaar!