Ukulele

Item 1-20 van 105 in totaal item(s)

Filteren op

Merk

Actieve filters

Kala U-Bass Journeyman JYMN NT

Prijs € 499,00

Eastman EU1 S sopraan ukulele

Prijs € 199,00

Eastman EU1 C concert ukulele

Prijs € 229,00

Admira Guitarlele

Prijs € 99,00

Admira Flamenkele

Prijs € 149,00

Fender Fullerton PBass Uke OWT

Prijs € 253,00

Fender Fullerton PBass Uke 3TS

Prijs € 249,00

Martin C1 Uke concert ukulele

Prijs € 579,00

TOM TUT-680M Tenor Ukulele

Prijs € 299,00
Item 1-20 van 105 in totaal item(s)

Ukulele

Ukelele

Een ukelele (of ukulele) is een snaarinstrument dat behoort tot de gitaarfamilie. Het heeft vier snaren en wordt vaak geassocieerd met Hawaïaanse muziek. De ukulele lijkt op een kleine gitaar en heeft meestal een formaat dat gemakkelijk in de hand gehouden kan worden. Het instrument heeft een karakteristiek geluid dat wordt geproduceerd door het tokkelen of plukken van de snaren met de vingers.

De ukelele is ontstaan in de 19e eeuw in Hawaï. Het werd geïntroduceerd door Portugese immigranten die hun traditionele instrumenten meebrachten. De Hawaïaanse bevolking omarmde het instrument en het kreeg al snel populariteit op de eilanden en later ook wereldwijd.

De ukelele is een veelzijdig instrument en kan worden gebruikt om verschillende muziekstijlen te spelen, waaronder pop, folk, jazz en zelfs klassiek. Vanwege zijn compacte formaat en relatief eenvoudige speelbaarheid is de ukulele ook een populaire keuze voor beginners of mensen die willen leren spelen op een draagbaar snaarinstrument.

Welke snaren zitten er op de ukelele?

Een ukelele heeft over het algemeen vier nylon snaren. De stemming is verwant aan die van de gitaar; de verhoudingen zijn gelijk aan de hoogste vier snaren van de gitaar, maar de bovenste snaar is een oktaaf hoger gestemd. De originele stemming is g- c -e -a  of  a- d -f#- b.

Welke ukelele modellen zijn er?

De meest bekende is het sopraan model maar je hebt ook de concert, tenor en bariton modellen.
Daarentegen heb je ook nog de gitaarukelele met 6 snaren en zie je ook steeds meer ukeleles met ingebouwd pickup.

Wat is het verschil met een ukelele en een gitaar?

De ukelele is een stuk kleiner dan de gitaar en heeft standaard 4 snaren, de gitaar heeft er 6.
Vanwege de verschillende grootte en snaren hebben de ukelele en de gitaar een ander geluid. De ukelele heeft over het algemeen een lichter en helderder geluid, terwijl de gitaar een voller en dieper geluid heeft. Het klankbereik van de gitaar is breder dan dat van de ukelele.
Het kiezen tussen een ukelele en een gitaar hangt af van je persoonlijke voorkeur, het gewenste geluid en de muziekstijl die je wilt spelen. Beide instrumenten hebben unieke eigenschappen en kunnen veel plezier en voldoening bieden aan muzikanten.

Een ukelele kopen

Bij DijkmanMuziek bent je aan het juiste adres voor een ukelele! Zeer groot assortiment op voorraad in onze winkels!
Ukuleles zijn er in verschillende maten, de soprano, concert, tenor en bariton. De soprano is de kleinste en meest traditionele maat, terwijl de tenor en bariton groter zijn en een diepere klank produceren. Kies een grootte die comfortabel is om te bespelen en de klank die je wilt bereiken.
Het hout van de ukulele heeft invloed op de klank en de kwaliteit. Populaire houtsoorten zijn mahonie, spar, koa en acacia. Probeer de ukulele uit om te zien hoe comfortabel hij in je handen ligt en hoe gemakkelijk het is om akkoorden te spelen.

Onze productspecialisten helpen je graag verder met de juiste keuze bij aankoop

Neem contact met ons op of kom naar één van onze winkels in Amsterdam of Alkmaar!

DijkmanMuziek Amsterdam, Rozengracht 115, 1016LV Amsterdam T 020 6265611
DijkmanMuziek Alkmaar, Limmerhoek 12-16, 1811BA Alkmaar T 072 5152511