Linkshandig

Item 1-5 van 5 in totaal item(s)

Filteren op

Merk

Actieve filters

Admira Sevilla Satin LH

Prijs € 269,00

Kremona Verea VA L linkshandig

Prijs € 699,00

Taylor Academy 12-N LH nylon

Prijs € 649,00

Kremona Rondo R65CW LH

Prijs € 549,00
Item 1-5 van 5 in totaal item(s)

Linkshandig

Waarom een linkshandige klassieke gitaar kopen?

En gewoon de rechtshandige gitaar omdraaien...Helaas werkt dit meestal niet bij de klassieke gitaar. De intonatie vanaf ongeveer de 7e posite wordt onzuiver door de verkeerde snaarlengte op de hals.

Linkshandige goede klassieke gitaren worden helaas niet veel gebouwd. Veelal op bestelling. Toch heeft DijkmanMuziek altijd wel een aantal goede linkshandige gitaren op voorraad in de winkel. Van een kindergitaar, student of elektro akoestisch model.

Het bovenblad wordt meestal van cederhout (warme klank) gemaakt maar tegenwoordig ook sparrenhout (heldere klank). De zij- en achterkant bij goede gitaren zijn van massief palissander of mahonie of andere houtsoort. Bij de wat goedkopere zijn deze gelamineerd (geperst hout).
Hoewel de meest dominante factor toch ongetwijfeld het massief bovenblad is.

Wanneer een linkshandige gitaar kiezen?

Als je in het dagelijkse leven alles linkshandig doet dan voelt het natuurlijker om ook met een linkshandige gitaar te beginnen.

Een linkshandige gitaar is een gitaar die speciaal is ontworpen voor linkshandige spelers. De linkshandige gitaar is eigenlijk het spiegelbeeld van de rechtshandige versie.
Dit betekent dat een linkshandige gitarist de gitaarhals met zijn of haar rechterhand vasthoudt en de snaren met zijn of haar linkerhand plukt of aanslaat. Linkshandige gitaren zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, waaronder akoestische gitaren, elektrische gitaren en basgitaren.

Bij DijkmanMuziek krijgt je altijd een gratis afstel- servicebeurt na aankoop van de (bas)gitaar

Je kunt gebruik maken binnen een tijdsbestek van 1 jaar, op een gratis onderhoud- afstel beurt van de gitaar of basgitaar.

Bij DijkmanMuziek ben je aan het juiste adres voor het kopen van je gitaar! Wij hebben alleen productspecialisten in dienst die vaak zelf ook optredend gitarist / muzikant zijn.
Eerlijk advies en voorlichting voor de gitaar die bij jou past!