Drums

Item 1-20 van 584 in totaal item(s)

Filteren op

Merk

Actieve filters

Meinl RS1S Rainstick Bamboo

Prijs € 17,50

NUX DTR drumkruk

Prijs € 75,00

Roland RDT-SV-U zadel vinyl

Prijs € 159,00

Meinl MCP Cymbal cleaner

Prijs € 18,50
Item 1-20 van 584 in totaal item(s)

Drums

Drums

DijkmanMuziek heeft een groot assortiment percussie, digitaal slagwerk, akoestische drumstellen en accessoires als hardware. Digitale drums en percussie instrumenten staan opgesteld in ons filiaal Alkmaar.

Wat zijn drums?

Drums, ook wel bekend als een drumstel of drumkit, zijn percussie instrumenten die uit verschillende onderdelen bestaan. Het drumstel bestaat typisch uit een basdrum (grote trom), snaredrum (kleine trom), toms (tomtoms), hi-hat (bekkens), bekkens (zoals ride, crash, splash) en diverse hardware zoals statieven en pedalen.
Drums worden vaak gebruikt in verschillende muziekgenres, zoals rock, pop, jazz, funk en vele andere. Ze zijn essentieel voor het creëren van ritme, groove en energie in een muzikaal stuk.

Wat is slagwerk?

Slagwerk is een verzamelnaam en omvat onder andere drums, bekkens, xylofoons, marimba's, tamboerijnen en diverse andere instrumenten die tot de percussiefamilie behoren.

Elektronisch slagwerk

Het bestaat uit elektronische drumpads, triggers en controllers die signalen genereren wanneer ze worden bespeeld. Deze signalen worden vervolgens omgezet in geluiden met behulp van elektronica en kunnen worden afgespeeld via een versterker of aangesloten op een geluidssysteem of een computer.

Elektronische slagwerk biedt verschillende voordelen ten opzichte van akoestische drums. Ten eerste kunnen elektronische drums in volume worden aangepast, wat betekent dat ze stiller kunnen worden gemaakt door middel van koptelefoons of versterkers, waardoor ze geschikt zijn voor oefenen in huis of in situaties waarin geluidsbeperkingen gelden. Ze kunnen ook luider worden gemaakt voor live-optredens of opnamen.

Percussie kopen

Van de kleinste shaker tot een conga set of een cajon, bij DijkmanMuziek ben je aan het juiste adres.
In ons filiaal Amsterdam hebben wij de standaard percussie op voorraad, in ons filiaal Alkmaar is meer ruimte en dus meer digitaal slagwerk en akoestische drums en percussie opgesteld staan.

Onze productspecialisten helpen je graag verder met de juiste keuze bij aankoop

Neem contact met ons op of kom naar één van onze winkels in Amsterdam of Alkmaar!

DijkmanMuziek Amsterdam, Rozengracht 115, 1016LV Amsterdam T 020 6265611
DijkmanMuziek Alkmaar, Limmerhoek 12-16, 1811BA Alkmaar T 072 5152511