Synthesizers / Modules

Item 1-20 van 89 in totaal item(s)

Filteren op

Merk

Actieve filters

Roland S-1 Tweak Synth

Prijs € 209,00

Roland Fantom-08

Prijs € 1.989,00

Access Virus TI2 Desktop

Prijs € 1.765,00

Access Virus TI2 Keyboard

Prijs € 2.299,00

Access Virus TI2 Polar

Prijs € 2.359,00

Roland JX-08 Module

Prijs € 375,00

Roland Fantom 7

Prijs € 3.199,00

Korg Triton Taktile 49

Prijs € 319,00

Roland TB3 Aira

Prijs € 258,00

Roland GO Keys GO-61K

Prijs € 280,00

Roland Juno DS88 synthesizer

Prijs € 935,00

Arturia PolyBrute

Prijs € 2.395,00

Roland Jupiter-X synthesizer

Prijs € 2.099,00

Korg Monotron Duo

Prijs € 55,00

Yamaha MODX7+

Prijs € 1.715,00
Item 1-20 van 89 in totaal item(s)

Synthesizers / Modules

Synthesizers / Modules

Oorsprong

Hoewel de synthesizer pas echt bij het grote publiek bekend werd in de jaren 60 toen Robert (Bob) Moog de eerste commerciele synthesizer op de markt bracht, is de synthesizer een instrument dat al bestaat sinds 1876. Elisha Gray, de uitvinder van de telefoon vond in dat jaar de eerste elektrische synthesizer uit. in de jaren 70 werden de synthesizers kleiner en betaalbaarder waardoor ze meer gebruikt werden in muziek. In de jaren 80 werd het dankzij MIDI mogelijk om synthesizers met elkaar te laten communiceren en volgede de opkomst van de digitale synthesizer. In de jaren 90 werd dankzij de krachtigere computers het ook mogelijk om via plugins virtuele software synthesizers te gebruiken. 

werking

De synthesizer maakt zijn geluid door een klank, meestal electronisch, op te wekken en daarna aan te passen via allerlei modulatie mogelijkheden. Naast het creeeren van vreemde onbestaande klanken zijn synthesizers ook prima in staat om akoeistische instrumenten zoals piano, gitaar en drum, na te bootsen. De bekendste vormen van syntheze zijn substractieve syntheze, additieve syntheze, Wavetable syntheze, FM syntheze, Physical Modelling & Sample syntheze. Wil je meer weten over de werking van synthesizers kijk dan ook eens bij onze TIPS & TRUCS over syntheze. 

Synthesizer aanschaffen

Omdat er zo veel mogelijk is met synthesizers is er ook een enorme variatie in het aanbod van synthesizers. Belangrijk is dus om voor de aanschaf van het instrument te weten wat voor soort synthesizer je zoekt. Waar je bij een keyboard bijvoorbeeld wel min of meer weet wat voor soort klanken je krijgt is dit bij een synthesizer namelijk niet standaard. Zo zijn de meeste analoge of analoog modelling synthesizer vooral goed in het maken van "synthetische, dance achtige" klanken terwijl sample en physical modelling synthesizers vaak beter geschikt zijn voor het nabootsen van akoestische klanken. Ook zijn niet alle synthesizers polyfoon. Wil je warme pads & strings en akkoorden spelen dan is polyfoon de oplossing. Zoek je een synthesizer voor schreeuwende leads en krachtige basslines dan is monofoon een prima optie.

Modules

Niet alle synthesizers hebben een eigen toetsenboard. Modules, synthesizers zonder toetsenboard, zijn met handig omdat ze een stuk kleiner zijn en daardoor beter mee te nemen. Met een MIDI controller kun je 1 of meerdere modules aansturen. Omdat de meeste synthesizers geen ingebouwde speakers hebben kan het overigens handig zijn om tevens ook een keyboardversterker aan te schaffen, zeker als je in een band ermee gaat spelen.