Basgitaar effecten

Item 1-20 van 24 in totaal item(s)

Filteren op

Merk

Actieve filters

BOSS ME-90B Bass Multi-effect

Prijs € 399,00

Boss CEB-3

Prijs € 109,00

EarthQuaker Devices Blumes

Prijs € 129,00

EBS Stanley Clarke Signature Wah

Normale prijs € 349,00 Prijs € 269,00

Keeley Bassist Compressor

Prijs € 235,00

Effectrode PC-2A Optical Tube Compressor

Normale prijs € 399,00 Prijs € 399,00

Ibanez TS9B Tube Screamer

Prijs € 179,00

BOSS ODB3 Bass Overdrive

Prijs € 119,00

Xotic Bass BB Preamp

Prijs € 192,00

Mooer Ensemble Queen

Prijs € 66,00

Boss CE-2W Chorus Waza Craft

Prijs € 259,00

EBS Bass IQ Effect Effecten

Prijs € 189,00

Boss BC-1X Bass Compressor

Prijs € 225,00

BOSS LS2 Lineselector

Prijs € 119,00
Item 1-20 van 24 in totaal item(s)

Basgitaar effecten

Basgitaar effecten

Maak je eigen basgeluid met effecten

Omdat het frequentiegebied van de bas anders ligt dan van de gitaar zijn er speciale effecten voor de basgitaar ontwikkelt.
Er zijn de stomboxen of als je diversen effecten in één pedaal wilt bedienen, kun je kiezen voor een digitale multi-effect. Hierin kun je ook settings opslaan.
Deze effecten kunnen de klank van de basgitaar aanpassen, extra textuur toevoegen, het geluid versterken of speciale geluidseffecten creëren. Hier zijn enkele veelvoorkomende basgitaar effecten:

Overdrive/Distortion: Overdrive- en distortion-effecten voor basgitaar werken op een vergelijkbare manier als bij de elektrische gitaar. Ze voegen verzadiging en vervorming toe aan het basgeluid, waardoor het ruiger en krachtiger wordt. Basgitaar distortion-pedalen worden vaak gebruikt in genres zoals rock en metal.

Compressor: Een compressor regelt de dynamiek van het basgeluid door het versterken van zachte signalen en het verminderen van harde signalen. Dit zorgt voor een meer gebalanceerd geluid en kan helpen bij het behouden van een consistente toon en sustain.

Octaver: Een octaver-effect genereert een signaal dat een octaaf hoger of lager is dan het originele basgeluid. Hierdoor kan de basgitaar klinken als een dubbel gespeeld instrument of zelfs als een basgitaar en een basgitaar samen.

Modulatie-effecten: Basgitaar kan ook profiteren van modulatie-effecten zoals chorus, flanger en phaser, die vergelijkbaar werken als bij de elektrische gitaar. Deze effecten voegen beweging en textuur toe aan het geluid van de basgitaar.

Delay en Reverb: Delay- en reverb-effecten, zoals eerder besproken, kunnen ook worden gebruikt met basgitaren om een ruimtelijker geluid te creëren, diepte toe te voegen en het geluid te laten opgaan in de mix.

EQ en Filter: EQ- en filtereffecten helpen bij het vormgeven van het basgeluid door de frequentiebalans aan te passen. Hiermee kun je de basgeluiden nauwkeurig regelen, bepaalde frequenties benadrukken of onderdrukken, en specifieke klankkarakteristieken creëren.

Het kiezen van basgitaar effecten is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren

Effecten in de winkel uitproberen

Bij DijkmanMuziek kun je op je gemak de effectpedalen en/of processors uitproberen om tot een goede keuze te komen!