Audio & MIDI interfaces

Item 1-20 van 50 in totaal item(s)

Filteren op

Merk

Actieve filters

Mackie Mix12FX compacte mixer

Prijs € 169,00

Zoom AMS-22

Prijs € 89,00

Tascam US16X08 audio interface

Prijs € 319,00
Item 1-20 van 50 in totaal item(s)

Audio & MIDI interfaces

Audio & MIDI interfaces

Van Analoog naar Digitaal en weer terug

De afgelopen decenia is de computer een steeds grotere rol gaan spelen in de moderne (home) studio. Veel kleinere home studio's werken zelfs volledig "in the box" (in de computer). De computer moet hierdoor veel meer berekeningen omtrend geluid doen. Hoewel de ingebouwde geluidskaart prima in staat is om een MP3-tje af te spelen of een film op te kijken is deze eigenlijk niet bruikbaar voor de zware audio berekeningen die gevraagd worden door moderne studio software. Naast interne berekeningen is de Audio Interface essentieel om het geluid van Analoog (geluid) om te zetten naar Digitaal (1-tjes en 0-en) en weer terug. Dit heet conversie en de converters bepalen grotendeels je geluidskwaliteit en je latency. Erg belangrijk om hier in te investeren dus!

USB, Firewire, Thunderbold, of PCI??

Er zijn verschillende manieren om het analoge signaal je computer in te krijgen. In het verleden werd daarvoor meestal in ingebouwde PCI kaart gebruikt omdat dit de snelste verbinding gaf en je daardoor het minste latency kreeg, maar in de afgelopen jaren zijn verbindingen als USB en Firewire/Thunderbolt steeds sneller geworden en nemen de Audio Interfaces met dit soort verbindingen de overhand. 

MIDI interfaces

Hoewel MIDI al een digitaal signaal is vergt het toch enige converse om dit naar de computer om te zetten. Veel moderne controllers, synthesizers en digitale piano's hebben al een ingebouwde MIDI naar USB converter waardoor je het apparaat direct via USB op de computer kunt aansluiten. Wil je echter een ouder apparaat aansluiten dan kan een MIDI interface nodig zijn. Deze vind je uiteraard ook bij Dijkman Muziek en in diverse configuraties. 

Waar op te letten bij de aanschaf van een Audio Interface?

Let op de drivers! Zijn er beschikbare drivers voor jouw besturingssysteem
(BV Windows 7/8 of Mac OSX?

· Firewire of USB. Lang niet alle PC’s/laptops hebben Firewire dus check eerst of je computer hier over beschikt voor de aanschaf. USB is universeler.

· Hoeveel in- of outputs heb je nodig? Denk hierbij een beetje vooruit. Het is zonde elke keer een nieuwe interface te moeten kopen als je een nieuwe synthesizer of een nieuwe gitaar koopt.

<· Wil je een studiomicrofoon aansluiten? Zorg er voor dat de audio interface dan minimaal 1 kanaal met (goede) voorversterkers en phantompower (48v) heeft.

· Vaak word er software bij de interfaces meegeleverd. Wil je werken met bijvoorbeeld Cubase of Ableton dan kan het handig zijn een interface aan te schaffen met een (Lite of LE) versie hiervan.

· Wil je oude synthesizers of pianos aansluiten dan kan het handig zijn om een kaart met midi aan te schaffen.