Audio & MIDI interfaces

Item 1-20 van 54 in totaal item(s)

Filteren op

Merk

Actieve filters

Universal Audio Volt 176

Normale prijs € 199,00 Prijs € 176,00

Universal Audio Volt 276

Normale prijs € 299,00 Prijs € 259,00

Universal Audio Volt 476

Normale prijs € 369,00 Prijs € 319,00

Universal Audio Volt 476P

Normale prijs € 469,00 Prijs € 419,00

Focusrite SCARLETT 2i2 4th GEN

Prijs € 209,00

Focusrite Scarlett 4i4 4th Gen

Prijs € 279,00

Mackie Mix12FX compacte mixer

Prijs € 169,00

Zoom AMS-22

Prijs € 79,00

Native Instruments Komplete Audio 2

Normale prijs € 129,00 Prijs € 89,00
Item 1-20 van 54 in totaal item(s)

Audio & MIDI interfaces

Audio & MIDI interfaces

Van Analoog naar Digitaal en weer terug

De afgelopen decenia is de computer een steeds grotere rol gaan spelen in de moderne (home) studio. Veel kleinere home studio's werken zelfs volledig "in the box" (in de computer). De computer moet hierdoor veel meer berekeningen omtrend geluid doen. Hoewel de ingebouwde geluidskaart prima in staat is om een MP3-tje af te spelen of een film op te kijken is deze eigenlijk niet bruikbaar voor de zware audio berekeningen die gevraagd worden door moderne studio software. Naast interne berekeningen is de Audio Interface essentieel om het geluid van Analoog (geluid) om te zetten naar Digitaal (1-tjes en 0-en) en weer terug. Dit heet conversie en de converters bepalen grotendeels je geluidskwaliteit en je latency. Erg belangrijk om hier in te investeren dus!

USB, Firewire, Thunderbold, of PCI?

Er zijn verschillende manieren om het analoge signaal je computer in te krijgen. In het verleden werd daarvoor meestal in ingebouwde PCI kaart gebruikt omdat dit de snelste verbinding gaf en je daardoor het minste latency kreeg, maar in de afgelopen jaren zijn verbindingen als USB en Firewire/Thunderbolt steeds sneller geworden en nemen de Audio Interfaces met dit soort verbindingen de overhand. 

MIDI interfaces

Hoewel MIDI al een digitaal signaal is vergt het toch enige converse om dit naar de computer om te zetten. Veel moderne controllers, synthesizers en digitale piano's hebben al een ingebouwde MIDI naar USB converter waardoor je het apparaat direct via USB op de computer kunt aansluiten. Wil je echter een ouder apparaat aansluiten dan kan een MIDI interface nodig zijn. Deze vind je uiteraard ook bij Dijkman Muziek en in diverse configuraties. 

Waar op te letten bij de aanschaf van een Audio Interface?

Verbindingstype: Controleer of de audio-interface de juiste aansluitingen heeft voor je apparatuur. Veelvoorkomende verbindingstypen zijn USB, Thunderbolt, FireWire en PCIe. Zorg ervoor dat je interface compatibel is met je computer en andere apparaten.

Aantal in- en uitgangen: Denk na over het aantal microfoons, instrumenten en andere audiobronnen dat je tegelijkertijd wilt opnemen. Kies een audio-interface met voldoende fysieke in- en uitgangen om aan je behoeften te voldoen. Let ook op het type in- en uitgangen, zoals XLR, TRS of RCA, afhankelijk van je vereisten.

Audiokwaliteit: Controleer de audiokwaliteitsspecificaties van de audio-interface, zoals de sample rate en bitdiepte. Een hogere sample rate (bijv. 48 kHz of 96 kHz) en een diepere bitdiepte (bijv. 24-bit) zorgen over het algemeen voor een betere geluidskwaliteit.

Preamps: Als je van plan bent om microfoons op te nemen, let dan op de kwaliteit van de voorversterkers (preamps) op de audio-interface. Goede preamps zorgen voor een helder en ruisvrij signaal en zijn belangrijk voor een hoogwaardige opname.

Latency: Latency, ofwel vertraging, kan een probleem zijn bij het opnemen en bewerken van audio. Lagere latency is beter, omdat het de vertraging tussen het moment van opname en het moment dat je het geluid hoort, minimaliseert. Kijk naar de specificaties van de audio-interface voor informatie over de latency.

Softwarecompatibiliteit: Controleer of de audio-interface compatibel is met de software die je wilt gebruiken. Veel audio-interfaces worden geleverd met drivers en software die nodig zijn voor een goede werking. Controleer ook of de interface werkt met zowel Windows als macOS, afhankelijk van je besturingssysteem.

Budget: Overweeg je budget bij het kiezen van een audio-interface. Er zijn interfaces beschikbaar in verschillende prijsklassen, en hoewel duurdere modellen vaak meer functies en betere audiokwaliteit bieden, kun je ook goede interfaces vinden binnen een beperkter budget.

Audio interface kopen bij DijkmanMuziek

Ben je van plan een studio te starten en heb je advies nodig over de aan te schaffen apparatuur? Neem dan contact op met DijkmanMuziek Laat je adviseren in een van onze winkels of online, je kunt ons altijd bereiken via een contactformulier of via WhatsApp.