Samplers & Drumcomputers

Item 1-6 van 6 in totaal item(s)

Filteren op

Merk

Actieve filters

Korg Electribe 2 Blue Music production station

Normale prijs € 525,00 Prijs € 439,00

Korg Electribe 2 Sampler Red

Prijs € 415,00

Roland TR-06 Drumatix

Prijs € 345,00
Item 1-6 van 6 in totaal item(s)

Samplers & Drumcomputers

Drumcomputers & samplers

Oorsprong

De drumcomputer is van nature een handig compact apparaat om de drummer te vervangen wanneer je als gitarist zelf wilt oefenen met drums of in situaties waarin er geen ruimte is voor een compleet drumstel. Hoewel de drumcomputer bedoeld is om te klinken als een echte drummer zijn enkele van de meest bekende drumcomputers, de Roland TR-808 en TR909, apparaten die juist NIET als een echte drummer klinken maar een gehele nieuwe sound hebben en daarmee aan de basis van de Dance muziek stonden. 

De sampler maakte het dan weer mogelijk om tevens ook kleine samples op te nemen en af te spelen. Hierdoor werd het op het podium en in de studio mogelijk om een nog grotere diversiteit aan geluiden mee te nemen, te bewerken en creatief te gebruiken. Onder de Hiphop artiesten werd onder andere de AKAI MPC erg populair. 

Het heden

Hoewel veel van de mogelijkheden en functies van de drumcomputer en sampler zijn terug te vinden in software, blijven deze apparaten hun toegevoegde waarde, bijvoorbeeld voor live gebruik behouden. Daarnaast hebben drumcomputers en samplers vaak een eigen geluid wat moeilijk volledig is na te bootsen via een computer. Toch zien we de laatste jaren wel steeds meer integratie van hardware en computer. Samplers en drumcomputers beschikken bijvoorbeeld over een ingebouwde audio interface of zijn tevens (of hoofdzakelijk) te gebruiken als controller.