Microfoons

Item 1-20 van 74 in totaal item(s)

Filteren op

Merk

Actieve filters

Rode NT1 5th Gen Silver

Prijs € 299,00

Rode NT1 5th Gen Black

Normale prijs € 339,00 Prijs € 289,00

Neumann U87 AI

Prijs € 2.699,00

Rode NT2000

Prijs € 455,00

SE Electronics SE4400a

Prijs € 499,00

Rode NTK

Prijs € 499,00

Audio Technica AT2020

Prijs € 98,00

Shure Beta 27 condensator

Prijs € 385,00

Rode Broadcaster

Prijs € 449,00

Rode Shock Mount SM2

Prijs € 49,00

Audio Technica AT2035

Prijs € 179,00

Rode NT2A Studio Solution Pack

Prijs € 349,00

Neumann U87 AI Studio Set MT

Prijs € 2.699,00

Audio Technica AT2050

Prijs € 279,00

Rode Deadcat

Prijs € 39,00
Item 1-20 van 74 in totaal item(s)

Microfoons

Microfoons

De gemiddelde studio microfoon verschilt behoorlijk met de microfoons die gebruikt worden op het podium. Dit komt omdat beiden een heel andere functie hebben. Zo moeten microfoons voor op het podium robuust zijn en het geluid van de omgeving afschermen, terwijl bij de studio microfoon vooral de kwaliteit van de klank voorop staat. Waar de meeste live microfoons dan ook dynamische microfoons zijn, worden in de studio meestal condensator of ribbon microfoons gebruikt. 

Condensator microfoons

De condensator microfoon is de meest gebruikte en meest populaire micrfoon voor in de studio. Het membraam van de studio condensator is dunner, en daardoor gevoeliger, dan die van de dynamische microfoon. Dit zorgt ervoor dat de opnames gedetaileerder zijn, maar heeft ook als nadeel dat de microfoon kwetsbaarder is. Bovendien hebben de microfoons phantom power (48 volt) nodig om te kunnen werken. Deze phantom power kan worden verkregen uit een voorversterker, mixer of audio interface. 

De dynamische microfoon

De dynamische microfoons zijn zeer geliefd voor podium gebruik omdat ze zeer robuust zijn, een ingebouwd popfilter hebben en minder feedback gevoelig (rondzingen van geluid) zijn.
Hoewel het merendeels gebruikt wordt op het podium kun je de dynamische mics ook voor opnames gebruiken, d.m.v. close-miken, zeer dichtbij opnemen, van bijvoorbeeld slagwerk, elektrisch gitaarversterkers. Een zeer bekende dynamische microfoon is wel de Shure SM58.

De USB microfoon

Buiten de bovengenoemde manieren om phantom power te verkrijgen voor de condensator microfoon is er nog een andere populaire manier, de USB microfoon. Door een voorversterker audio interface in de microfoon te verwerken kan de microfoon direct worden aangesloten op de pc of laptop. Dit heeft als voordeel dat het kleiner en draagbaarder is, maar een nadeel kan zijn dat je niet appart van pre-amp en microfoon kan wisselen. Bovendien zijn de duurdere (en vaak betere) microfoons meestal niet beschikbaar als USB model. 

Ribbon microfoons

In tegenstelling tot de condensator microfoon hebben de Ribbon microfoons geen aparte stroom nodig. De Ribbon werkt via een dunne metalen band die tussen 2 polen is geplaatst. Deze zeer dunne band reageert zeer goed op luchtdruk waardoor de weergave in de hoge frequenties erg goed is. Door hun specifieke geluid worden Ribbon microfoons minder gebruikt dan de condensator microfoons, maar kun je er mee omgaan dan kun je er heel veel uithalen. 

Bij DijkmanMuziek vind je een breed scala aan bekende en gerenommeerde merken binnen de muziekindustrie. We streven ernaar om alleen de beste merken voor onze klanten aan te bieden, zodat je kunt vertrouwen op de kwaliteit en betrouwbaarheid van de producten die we leveren.