Elektrische basgitaar

Item 1-20 van 266 in totaal item(s)

Filteren op

Merk

Actieve filters

Fender Jazz Bass USA 1978

Prijs € 3.590,00
Ibanez SR375E-SPB

Prijs € 479,00

Ibanez Bass Workshop BTB846V-ABL

Normale prijs € 1.299,00 Prijs € 1.199,00
Item 1-20 van 266 in totaal item(s)

Elektrische basgitaar

Elektrische basgitaar

De body van een elektrische basgitaar is massief, of te wel een solid body, en heeft geen klankkast, hierdoor heeft de basgitaar altijd een basversterker nodig. Je hebt 4 of 5 snarige maar ook 6 en zelfs 8 snarige bassen.
Modellen als de Jazz bass, Precision bass, Rickenbacker 4003 zijn het meest bekend, maar ook de Ibanez soundgear met zijn kleine handzame body en smalle hals. Elke basgitaar heeft zijn eigen specifieke geluid, gevormd door de elektronica, houtsoort, model en ontwerp. Ook hollow body's, voor meer akoestische klank zitten in ons assortiment.

Welke basgitaar voor beginners kopen?

Als je gaat beginnen met bas spelen kan het handig zijn om te kiezen voor een complete set. Hier zit alles in wat je nodig hebt om te beginnen! Wij kunnen ook voor jou een set samen stellen in de winkel.

Wanneer kies je voor een short-scale basgitaar?

Een kleiner model is bijzonder handzaam en speelt heel comfortabel. Ook als je wat kleiner bent van postuur kan dit fijn zijn. Een bekend model is bijvoorbeeld de Mustang basgitaar!

Wat is de stemming van een basgitaar?

De standaard stemming van een 4-snarige elektrische basgitaar, is van laag naar hoog: E, A, D, G.
Dit betekent dat de laagste snaar, ook wel de dikke snaar genoemd, wordt gestemd op een E. Bij een 5-snarige komt er een lage B bij.
Het is belangrijk op te merken dat er ook andere stemmingen mogelijk zijn op een basgitaar, afhankelijk van het muziekgenre, de voorkeur van de bassist of de specifieke nummers die worden gespeeld.

De Historie in het kort van de elektrische basgitaar

De geschiedenis van de elektrische basgitaar begint in de vroege jaren 1930. In die tijd werd de elektrische gitaar steeds populairder en muzikanten begonnen te experimenteren met het toevoegen van een lagere snaar aan de instrumenten. Dit leidde tot de ontwikkeling van de "electriek contrabas" ofwel de elektrische basgitaar.

In de jaren 1950 begon de elektrische basgitaar aan populariteit te winnen, vooral in de opkomende rock-'n-rollmuziek. Fender speelde een cruciale rol in de ontwikkeling en popularisering van de basgitaar. In 1951 bracht Fender de "Precision Bass" (ook wel bekend als de "P-Bass") op de markt. Dit was de eerste commercieel succesvolle elektrische basgitaar.
Leo Fender, de oprichter van Fender, introduceerde de "Jazz Bass" in 1960. Deze basgitaar had een slanker en sneller speelprofiel en werd al snel populair bij bassisten die een meer veelzijdig geluid wilden.
In de loop der jaren zijn er verschillende innovaties geweest op het gebied van basgitaarontwerp en technologie. Er zijn bijvoorbeeld actieve elektronica toegevoegd, waardoor bassisten hun toon kunnen vormen met behulp van equalizers en andere geluidsverwerkingstechnieken. Ook zijn er basgitaren met vijf, zes of zelfs meer snaren ontwikkeld, die bassisten in staat stellen om een breder bereik te bespelen.

DijkmanMuziek heeft een ruim aanbod van vale verschillende modellen basgitaren!

Bij DijkmanMuziek krijgt je altijd een gratis afstel- servicebeurt na aankoop van de (bas)gitaar

Je kunt gebruik maken binnen een tijdsbestek van 1 jaar, op een gratis onderhoud- afstel beurt van de gitaar of basgitaar.

Onze productspecialisten helpen je graag verder met de juiste keuze bij aankoop

Laat je adviseren in een van onze winkels of online, je kunt ons altijd bereiken via een contactformulier of via WhatsApp. Koop je een basgitaar via onze webshop? Dan wordt hij door ons nagekeken en zorgvuldig afgesteld voordat we hem naar jou verzenden!