Combo versterker elektrische gitaar

 
 
Naar boven

Combo versterker elektrische gitaar

De combo gitaarversterker

Combo versterkers voor electrisch gitaar heb je in diverse maten. De zeer compacte voor thuis maar ook de wat grotere (met 2x12"speakers) voor het podium en/of studio. De versterker en de speaker(s) zitten in één behuizing. Er zijn buizen versterkers voor de meer vollere, dynamische en warmere klank en de transistor versterker, de z.g. modeling versterkers maken hier gebruik van. Deze bootsen de klank na uit diversen versterkers en bovendien hebben deze veel effecten aan boord.

Grootte en vermogen van de versterker

Als je alleen een versterker nodig hebt om thuis mee te spelen, zal een model van 5 watt of 1 watt buizen met een
8 inch speaker al ruim voldoende zijn.
Voor optredens in clubs en kleine ruimtes kun je denken aan 25 watt met een 2 x 10" speakers of een 1x12"speaker.
Een 100watt versterker met heavy-duty luidsprekers kan vrijwel iedere zaal aan, zeker als je er nog extra luidsprekers op aansluit.
Je kunt je versterker natuurlijk ook via het PA systeem leiden en dan kom je er al met b.v. een 50 watt comboversterker.

Buizen of transistor?

Beide typen hebben specifieke kenmerken en de keuze is dus aan jou.
Over het algemeen heeft een buizenversterker meer warme en vollere klank dan een transistor versterker, welke veel cleaner en helder is.
Een buizenversterker vraagt meer onderhoud en is dus duurder. Denk aan het geregeld vervangen van een set nieuwe buizen. De buizenversterker is ook kwetsbaarder voor defecten.
Veel gitaristen nemen dit allemaal voor lief en kiezen toch voor de 'buizenklank'!
De laatste jaren heeft de transisor wel veel ontwikkelingen doorgemaakt. Denk aan de 'modeling' speakers en amps. Het merk Line 6 en Roland zijn hiervan goede voorbeelden. Ook in veel transistor eindtrap versterkers zit een voorversterker buis!

Versterkers testen en vergelijken

Het belangrijkste is dat je een versterker vindt die het geluid produceert dat je zoekt en die ook nog betrouwbaar is.
Om tot een juiste keuze te komen welke versterker voor jou geschikt is kun je het beste naar onze winkel(s) komen en deze uitgebreid testen! Filiaal Amsterdam en Alkmaar hebben een zeer ruime keuze versterkers op voorraad.
Uiteraard kunnen onze specialisten je helpen met de keuze!

Tip: neem je eigen gitaar mee!

Volg ons op Facebook!

Mis geen enkele aanbieding en abonneer u op onze nieuwsbrief!