Firewire / Thunderbolt

Item 1-1 van 1 in totaal item(s)

Actieve filters

RME Fireface 802

Prijs € 1.479,00
Item 1-1 van 1 in totaal item(s)

Firewire / Thunderbolt

FireWire - Thunderbolt

Firewire

Firewire is een seriele bustechnologie die ontwikkeld is door Apple en is vergelijkbaar met USB 2.0. In de Audio industrie word firewire veel gebruikt voor Multi track opnames. Dit omdat het iets beter is in het versturen van grote hoeveelheden data dan USB. Het nadeel van Firewire is echter dat het niet zo algemeen gebruikt word als USB en hoewel ook verkrijgbaar op windows systemen, beter werkt op Apple computers. 

Thunderbolt

Thunderbolt is een nieuwe interfacen ontwikkeld door Intel in samenwerking met Apple. Het is gemaakt om bussen als USB, Firewire, SATA en PCI express te vervangen. Thunderbolt bied snelheden tot wel 10 gigabite per seconde en is daarmee 2 keer zo snel als USB 3.0. In de toekomst worden via glasvezel zelfs snelheden tot 100 Gbps mogelijk. Thunderbolt verscheen het eerst op Apple computers maar is inmiddels ook al beschikbaar op enkele Windows (Lenovo) computers. 

Firewire & Thunderbolt interfaces

Firewire interfaces zijn nog steeds erg populair om meerdere audio sporen naar een PC of Mac te sturen. Doordat er ook adapters bestaan van Thunderbolt naar Firewire zijn deze Audio Interfaces voorlopig nog prima te gebruiken. Heb je een windows computer dan is het vaak verstandiger om voor een USB Audio interface te gaan. Doordat grote hoeveelheden data versturen steeds makkelijker word, met name via thunderbolt, zie je ook dat Audio Interfaces meer gecombineerd worden met DSP systemen, een handige manier om je CPU laag te houden. Ook zit er soms net als bij USB audio interfaces een MIDI connectie op. 

Aansluitingen

Het aantal aansluitingen is belangrijk voor het aantal apparaten dat je (tegelijk) kunt aansluiten op je interface. Wil je meerdere instrumenten zoals gitaar, synthesizer, drums en microfoon tegelijk op kunnen nemen dan moet je een interface nemen met ruim genoeg inputs. De main outputs kun je gebruiken om je monitor speakers op aan te sluiten, of als je meerdere outputs hebt kun je ze op de ingangen van een mengpaneel aansluiten.