Stage piano's

 
 
Naar boven

Stage piano's

De stage piano verschilt vooral van de homepiano door het feit dat je hem mee kunt nemen op het podium.
Dit betekend dat er of geen onderstel is meegeleverd of dat dit gemakkelijk los te halen is. Ook zaken als pedalen zijn los en niet ingebouwd of vastgemaakt aan het instrument. Bij de echte Stgepiano's worden vaak de luidsprekers weggelaten dus om jezelf goed terug te horen op het podium kan een keyboard versterker erg nuttig zijn. 

De laatste jaren komen er ook steeds meer voordelige portable piano's bij.
Deze piano's zijn anders dan de echte stagepiano's gemaakt voor de thuis speler of student die het instrument na spelen eenvoudig wil kunnen opbergen.
Deze piano's hebben anders dan de stage modellen wel ingebouwde luidsprekers zodat het aansluiten op versterkers niet noodzakelijk is.

Klavier en Sounds.

De stage en Portable piano's  hebben over het algemeen 88 gewogen toetsen, zoals op een akoestische piano, en bezitten naast de bekende pianosounds ook over enkele populaire geluiden zoals electrische piano, orgel, clavinet en strijkers en bij sommige modellen is er zelfs een synthesizer sectie toegevoegd. In tegenstelling tot het keyboard vind je er echter niet zo vaak ritmes op terug. 

Bekende merken

Volg ons op Facebook!

Mis geen enkele aanbieding en abonneer u op onze nieuwsbrief!