Korg

 
 
Naar boven

Korg

Korg - Via drumcomputers en orgels naar muziekinstrumentengigant

Korg werd op 28 Augustus 1963 opgericht door Tsutomu Katoh en Tadashi Osanai onder de naam Keio. Het idee voor het bedrijf ontstond toen Osanai ontevreden was over het huidige aanbod aan drumcomputers en Katoh overhaalde hem financieel te steunen om een drumcomputer te maken, de Donca Matic DA-20. 
In 1967 kwam Fumio Meida bij het team en werd het eerste programmeerbare orgel ontworpen. Dit orgel werd verkocht onder de naam Korg en zo ontstond de huidige naam.

Innovaties en partners

In 1973 lanceerde Korg haar eerste synthesizers, de miniKORG en in de jaren 80 begaf Korg zich ook op de digitale piano markt. Korg heeft enkele belangrijke innovaties gedaan die we nu nog gebruiken zoals de 'Key transpose' functie, de eerste synthesizer met ingebouwde effecten en de 'Sample & synthesis functie". In 1989 kwam het team van Sequential Circuits over van Yamaha en sloot zich bij Korg aan, iets wat in goede samenwerking gebeurde. In 1992 werd VOX overgenomen en tot op de dag van vandaag produceert Korg gitaarversterkers onder de naam VOX. 

Volg ons op Facebook!

Mis geen enkele aanbieding en abonneer u op onze nieuwsbrief!