Terug
Benson Amps Germanium Fuzz
Benson Amps Germanium Fuzz
Benson Amps Germanium Fuzz
Benson Amps Germanium Fuzz

Benson Amps Germanium Fuzz

Het pedaal kan gebruikt worden als een rijk klinkende cleane boost, een overdrive, of een agressieve fuzz met wat octaaf boventonen.

Lees verder
Levertijd: 1 - 5 werkdagen

  Gratis verzending

Vanaf €75

  Betaal in termijnen

betaal per maand

  Exacte levertijd weten?

Bel naar de winkel! 020-6265611

Benson Amps Germanium Fuzz pedaal

Dit pedaal is ontworpen rond twee germanium 2N527 OF 2N404 Germanium transistors. Ze zijn beoordeeld op versterking en lekkage en zorgvuldig op elkaar afgestemd om op hun best te klinken. Ze zijn opgesteld in de alomtegenwoordige circulaire fuzz-topologie van de jaren 60, en afgestemd op goed geluid, en bevatten enkele extra eigenaardigheden die zijn gericht op het oplossen van de problemen die een wijdverbreid gebruik van Germanium apparaten verhinderen.

HET EERSTE FUZZ PEDAAL MET AUTOMATISCHE THERMISCHE BIAS TECHNOLOGIE

De bias van de transistors in dit pedaal wordt automatisch geregeld door een circuit dat de transistors ZACHT opwarmt tot een vooraf ingesteld werkpunt met behulp van analoge componenten, en zorgt voor een consistent geluid, ongeacht de buitentemperatuur. Wanneer de LED oranje is, zijn de transistors aan het opwarmen om hun hFE (transistorversterking) te verhogen en om het voorspanningspunt naar de juiste spanning te verschuiven. Wanneer de LED groen wordt, is de warmer uit omdat de juiste bias en hFE zijn ingesteld. Verwacht dat de LED af en toe heen en weer schakelt terwijl het pedaal aanstaat... zo weet je dat het werkt. De verwarmers zullen de transistors voldoende opwarmen om nog steeds effectief te zijn op een zonnig podium, maar veel koeler dan alles wat de transistors zou kunnen beschadigen. Dit pedaal is ontworpen om te werken tussen het vriespunt en 100˚F, maar kan buiten dit bereik nog steeds goed klinken. 

Het pedaal kan gebruikt worden als een rijk klinkende cleane boost, een overdrive, of een agressieve fuzz met wat octaaf boventonen. Er zijn veel klankkleuren beschikbaar met de impedantie- en versterkingsregelaars… ze zijn erg interactief. Het pedaal klinkt als een “mooie” fuzz a la 60’s-70’s classic rock / psychedelische rock. Het is geen pittige, harde experimentele fuzz en klinkt soms meer als een overdrive totdat de gain helemaal open gaat en de impedantie wordt verlaagd.

Voeding op een optionele 9 volt adapter, geen batterij voeding mogelijk.

Advies nodig of heb je een vraag?

Neem dan contact met ons op. Ons personeel staat u graag te woord.

call
Klantenservice Amsterdam 020 - 626 56 11
call
Klantenservice Alkmaar 072 - 515 25 11