Steinberg

Naar boven

Steinberg

Steinberg - Gestart op Commodore 64 en Atari

Steinberg werd in 1984 in Hamburg opgericht door Manfred Rurup en Karl Steinberg. Met behulp van een Commodore 64 en een zelfgebouwde MIDI interface ontwierpen ze hun eerste MIDI gestuurde multitrack sequencer: Pro 16. 
Na de komst van de Atari ST met ingebouwde MIDI interface krijgt de software een update naar 24 sporen onder de naam Pro 24. Vanwege de populariteit en, voor die tijd, vernieuwende features als quantize en MIDI control changes word Pro 24 een groot succes. 

Cubase, Wavelab, VST en Nuendo

In 1989 verschijnt Cubase, een van de eerste en bekendste DAW's ter wereld, eerst voor de Atari en later voor Mac en Windows. In 1995 volgt Wavelab en in 1996 ontwikkeld Steinberg de Virtual Studio Technologie (VST), een manier van integratie van Plug-ins dat nogsteeds door vrijwel elke DAW gebruikt word. In 2000 volgt Nuendo, een digital audio workstation voor de post productie huizen. Nadat Steinberg in 2003 eerst werd overgenomen door Pinnacle studio,s werd het in 2005 overgenomen door Yamaha van wie het nog steeds onderdeel is. 

 

 

Volg ons op Facebook!

Mis geen enkele aanbieding en abonneer u op onze nieuwsbrief!