Roland TR-8S AIRA Rhythm Performer

Merk:
Roland
Instrument:
Samplers & Drumcompters
Levertijd: niet op voorraad - bel voor levertijd
€ 799,00 € 649,00

Productomschrijving Roland TR-8S AIRA Rhythm Performer

Roland TR-8S AIRA Rhythm Performer

Ontwerp je eigen kits met authentieke TR Drums, stereosamples en krachtige effecten

Creëer evoluerende performances met 128 patterns, variaties, fills en opgenomen klankbewegingen.
Perfectioneer je sound in de studio en gebruik hem dan live op het podium.

De TR-8S zit volgestouwd met de grootste, meest authentieke verzameling TR-drumcomputers die momenteel beschikbaar is. De krachtige nieuwe processor tilt dit ACB-model van de volgende generatie naar een compleet nieuw niveau, op vlak van detail en nuance. Je kunt dus ook preset- en persoonlijke samples integreren, unieke hybride en gelaagde kits creëren, en ze uitbreiden met speciale effecten die een professioneel sound design injecteren in de TR-formule.

Haal klanken uit de uitgebreide verzameling preset-samples; of importeer je eigen mono- of stereoklanken via het SD-kaartslot. Net zoals de TR-sounds, kun je samples op ingrijpende wijze manipuleren via rechtstreeks bereikbare bedieningsknoppen. Pas de decay en de tuning aan, en wijzig startpunten, snelheid en richting. Je kunt een kit met alleen samples creëren, of samples mixen met TR-sounds voor genre-overschrijdende drumtracks die de aandacht opeisen.

Master FX knop

De juiste effecten kunnen ervoor zorgen dat een drumtrack opvalt, door ruimte en diepte toe te voegen. Een delay op een rimshot, een overdrive op een basdrum, filters op toms en cimbalen, of exact de juiste hoeveelheid reverb op een aantal instrumenten: de TR-8S beschikt over effecten die speciaal aangepast zijn voor percussie, én simpelweg geweldig klinken! Naast de Master FX-knop beschikt elk kanaal over een personaliseerbare CTRL-knop, zodat al die power om klanken mee te creëren meteen binnen handbereik ligt. De attack van de basdrum, de snap van de snare, de phaser depth, distortion amount: élke parameter die je rechtstreeks en meteen wilt kunnen bedienen, kan toegewezen worden aan de CTRL-knop of de Master FX-knop, alsook samen met de kit opgeslagen worden. Ook de Instrument en Master Effects, en de bijhorende nauwkeurige instellingen worden eveneens samen met elke kit bewaard. Daardoor staan je producties altijd klaar om live mee te gaan.

Programmeren verloopt via de 16 TR-REC knoppen. Live spelen of opnemen in de sequencer kan via de aanslaggevoelige performance pad.

En je kunt ook naadloos switchen tussen de twee: spelen en daarna editen, of omgekeerd. Zonder je flow te onderbreken of verstoren, kun je drumpartijen vormgeven. Creëer complexe grooves en gedetailleerde fills met velocity, accenten, flams en aanpasbare sub-steps voor moderne rolls en ratels. Experimenteer met ongewone polyritmes en complexe patronen, door de lengte of de ‘laatste step’ van elk drum part aan te passen.

De TR-8S kan 128 patronen opslaan - elk met acht variaties en drie soorten fills. Patronen of variaties kunnen individueel worden getriggerd of aan elkaar gekoppeld tot een evoluerende sequentie. Tijdens performance-situaties kun je patronen meteen kopiëren en anticiperen op de beat. Je kunt dus aan patronen werken, die live nog niet aan het spelen zijn. Elk patroon kan het tempo en de kit bevatten, samen met de bijhorende knopposities en effectinstellingen. Daardoor kunnen patronen ook meteen opnieuw opgeroepen worden. Tevens verkrijg je voldoende opslagruimte en flexibiliteit om een volledige set te spelen, zonder daarbij ook maar één maat op dezelfde manier te moeten herhalen.

Acht analoge outputs

Net zoals een aantal van zijn bekende familieleden, beschikt de TR-8S over acht onafhankeljke outputs, zodat je individuele drumsounds kunt uitsturen naar externe effecten of naar afzonderlijke kanalen op je mengtafel of DAW. Neem de controle over je sound en beslis welke instrumenten of groepen je wilt toewijzen aan welke outputs. En wat je ook kiest: weet dat de TR-8S groots, stevig en ruimtelijk klinkt, dankzij zijn hoge-resolutie 24bit/96kHz digitaal-naar-analoog convertors.

Trigger Out, External In

De TR-8S heeft eveneens een speciale trigger output, evenals stereo audio inputs voor externe geluidsbronnen. En zijn toewijsbare outputs kunnen zelfs als bijkomende triggers gebruikt worden. Daarmee kun je dan externe instrumenten aansturen en ze samen mixen met de interne sounds van de TR-8S. En zo je creatieve mogelijkheden in de studio, of je performancemogelijkheden op het podium sterk uitbreiden. Elk patroon heeft een speciale trigger track voor toegang tot verschillende variaties, zonder dat je daarvoor een druminstrument moet opofferen. Rimshots én getriggerde analoge baspatronen? Ja, dat kan!

Audio- en MIDI interface

De TR-8S is niet alleen de krachtigste drummachine aller tijden, maar eveneens een volledige multi-kanaals audio- en MIDI-interface. Wanneer je de TR-8S met een computer of een AIRA Link host verbindt, dan kun je MIDI en hoge resolutie audio verzenden via één enkele USB-kabel. Neem elk druminstrument op een apart kanaal op, voor individuele processing of DAW-opname. Automatiseer parameterbewegingen via je DAW met CC-opdrachten, of synchroniseer de TR-8S met je computer of Roland MX-1 Mix Performer voor live sets of jamsessies.

ALLES van de TR-8S kan gebackupt worden op een SD-kaart

AC adapter en handleiding wordt meegeleverd

PHONES jack: Stereo 1/4-inch phone type
MIX OUT (L/MONO, R) jacks: 1/4-inch TRS phone type
ASSIGNABLE OUT/TRIGGER OUT (1 – 6) jacks: 1/4-inch phone type
EXT IN (L/MONO, R) jacks: 1/4-inch phone type
TRIGGER OUT jack: Miniature phone type
MIDI (IN, OUT) connectors
USB port: USB type B (Audio, MIDI)
DC IN jack


Specificaties Roland TR-8S AIRA Rhythm Performer

Merk:
Roland
Website:
Klik hier
Soort Instrument:
Samplers & Drumcompters

Vragen & antwoorden

?

We hebben uw vraag ontvangen.

* verplicht

Bel voor persoonlijk advies

Amsterdam: 020 - 626 56 11 Studio afdeling: 020 - 626 19 28
Maandag t/m zaterdag 10:00-18:00u

Alkmaar: 072 - 515 25 11 Dinsdag t/m zaterdag 10:00-18:00u

Of neem contact op via de website

Neem contact op

Volg ons op Facebook!

Mis geen enkele aanbieding en abonneer u op onze nieuwsbrief!

Recent bekeken

Recent bekeken Wissen