Digitale piano's

Digitale piano's

Digitale piano's, ruim assortiment en showroom in ons filiaal Alkmaar.

Vestiging Alkmaar
Limmerhoek 12-16
1811BA Alkmaar

Omdat akoestische piano's over het algemeen vrij groot en zwaar zijn, veel onderhoud nodig hebben en niet beschikken over een volumeknop, is de digitale piano een prima alternatief. De digitale piano is vaak gebaseerd op samples of een simulatietechniek en ontstemt daardoor nooit. Daarnaast zijn ze veel lichter dan hun akoestische soortgenoten en hebben ze in tegenstelling tot de keyboards en orgels een aanslag die aanvoelt als die van een akoestische piano. Voor thuisgebruik is er de home piano die over ingebouwde speakers beschikt en klassieke look heeft, terwijl er voor op het podium stage piano's zijn, vaak zonder speakers en vaste standaard. 

Sounds en technieken.

Omdat het van belang is om zo dicht mogelijk bij de beleving van een echte akoestische piano te komen maken digitale pianos gebruik van zoveel mogelijk samples (of modelling technieken) waarbij verschillende aspecten van de piano worden opgenomen. Zo word er appart gekeken naar de aanslag, de hamer, de snaar & de naklank, maar word er ook per octaaf of zelfs per noot en op verschillende volumes samples opgenomen. Ook worden bij de luxere modellen echte hamers of simulatie van hamers gebruikt zodat de toetsenist volledig het idee heeft op een akoestische piano te spelen kwa klank en gevoel. 

Extra mogelijkheden

Omdat de digitale piano gebruik maakt van samples is het veel makkelijker om wat extra geluiden en mogelijkheden toe te voegen dan bij een akoestische piano. Zo hebben de meeste digitale piano naast het geluid van 1 of meerdere akoestische piano's ook beschikking over geluiden als bijvoorbeeld electrische piano, orgel, strijkers, gitaar ,blaasinstrumenten en soms zelfs hele synthesizersecties. Ook word er soms een ritmesectie toegevoegd zodat de bespeler mee kan spelen met een begeleidingsritme (en begeleidingsmuziek) en middels de vaak toegevoegde ingebouwde recorder kun je jezelf opnemen en terugluisteren. 

Volg ons op Facebook!

Mis geen enkele aanbieding en abonneer u op onze nieuwsbrief!