Universal Audio

Helaas, er zijn geen producten in deze categorie of die voldoen aan geselecteerde filters.

Klik hier om terug te gaan.

Naar boven

Universal Audio

Universal Audio - Recording producten van de Engineer van Sinatra

Universal Audio werd in 1958 opgericht door Bill Putnam Sr. en al jaren een belangrijke naam op het gebied van recording. Bill Putnam Sr., de favoriete engineer van o.a. Frank Sinatra was innovatieve uitvinder en heeft vele producten ontworpen die vandaag de dag nog steeds gebruikt worden. Putnam is onder andere verantwoordelijk voor de uitvinding van het moderne mix console, de multiband EQ, de vocal booth en hij was de eerste engineer die kunstmatige reverb gebruikte op een commerciele plaat. 

High-End Hardware en VST Plug-ins

In 1999 werd Universal Audio heropgericht door Bil's zonen, met als doel alle analoge opname producten ontwikkeld door hun vader op een zo natuurgetrouwe manier na te bootsen als VST met gebruik van DSP. Dit leidde tot het veelbekroonde UAD systeem met de meeste realistische nabootsingen van analoge effecten in de wereld. 
In 2012 volgde het Apollo systeem, een Audio interface die tevens gebruik maakt van de UAD plug-ins. Daarnaast heeft Universal Audio ook enkele hardware compressoren/limiters en equalizers in het assortiment. 

Volg ons op Facebook!

Mis geen enkele aanbieding en abonneer u op onze nieuwsbrief!