Midi interface

Item 1-1 van 1 in totaal item(s)

Actieve filters

Item 1-1 van 1 in totaal item(s)

Midi interface

MIDI interfaces

Hoewel de laatste jaren vrij normaal is om een directe USB poort te hebben op veel instrumenten als digitale piano's en synthesizers hebben veel oudere instrumenten geen USB verbindingen. Op sommige Audio Interfaces vind je daarom een MIDI IN en MIDI OUT poort maar lang niet alle Audio Interfaces beschikken hierover. Wil je toch je oude instrumenten aansluiten op je computer dan is een MIDI interface DE oplossing. Heb je een controller met USB dan hoef je dus geen extra MIDI interface te kopen. 

Aantal inputs

De meest simpele MIDI interfaces bieden slechts 1 MIDI in & 1 MIDI uit naar USB verbinding, maar er zijn ook MIDI interfaces met meerdere in en outputs. Bijvoorbeeld een 2x2 of een 4x4 MIDI interface. Heb je meerdere apparaten die je aan je PC of MAC wilt sluiten dan kan dit een gemakkelijke en overzichtelijke oplossing zijn.

Gitaar en Bas naar MIDI

Een appart soort "MIDI-Interface" zijn de Gitaar of Bas naar MIDI interfaces. Waar de meeste MIDI interfaces slechts het digitale MIDI signaal omzetten in USB doen de Gitaar en Bas interfaces echte conversies van Audio naar MIDI. Op deze wijze kun je dus met je gitaar of basgitaar een apparaat met MIDI, zoals een synthesizer, besturen. Deze techniek is echter een stuk ingewikkelder dan het omzetten MIDI naar USB en daarom ook een stuk duurder.