Studio monitoren

 
 
Naar boven

Studio monitoren

Hoor wat er echt gebeurt in je mix

Het belang van een goede set monitorspeakers word vaak enorm onderschat. Ze voegen "niks toe" aan het geluid en geven eigenlijk alleen maar weer wat zich al in je mix bevind. Dat lijkt weinig belangrijk, maar juist omdat ze alleen maar weergeven wat er gebeurt in je mix zijn goede monitorspeakers essentieel. Op HIFI speakers en computer speakers worden fouten in je mix niet altijd weergegeven, maar op goede monitorspeakers hoor je  precies wat je fout doet in je mix zodat je dit kunt verbeteren. 

Nearfield

De meeste monitoren die bij Dijkman Muziek te koop zijn kunnen worden geschaard onder de nearfield monitoren. Je plaatst deze monitoren op of vlak achter je bureau en sluit ze eenvoudig aan op je Audio Interface. Door een perfecte 3-hoek te maken tussen jou en de monitors kom je in de "sweet spot" te zitten en krijg je de beste geluidsweergave uit je monitor. Wil je meerdere monitoren op je Audio Interface aansluiten of het geluid nog wat bewerken dan kun je er effecten of randapparatuur tussen plaatsen zoals bijvoorbeeld monitor controllers. 

Bekende Merken

Waar op te letten bij de aanschaf van Studio Monitoren?

·         Ga zelf luisteren!! Let niet op verhalen van anderen, diagrammen of recenties, maar check zelf hoe de monitoren op jou overkomen en wat voor jou belangrijk is.

·         Neem een referentiecd mee met nummers (op hoge kwaliteit) die je zelf goed kent. Je hoort dan goed de verschillen tussen de speakers en de afwijkingen van de speakers.

·         Monitorspeakers hoeven niet “mooi” te klinken. Ze moeten wel gedetaileerd zijn en alle fouten in de mix zo duidelijk mogelijk weergeven.

·         Groter is niet altijd beter. Werk je in een kamertje van 2 bij 3, ga dan geen 10 inch speakers kopen. Door de reflecties in de kamer zullen de speakers over het algemeen heel rommelig klinken.

De meeste monitorspeakers zijn actief. Heb je nog passieve monitoren en zoek je versterking? kijk dan eens tussen onze versterkers. Zoek je toch iets groters om een zaal mee te vullen kijk dan eens bij luidsprekers. In onze filialen in Alkmaar en Amsterdam zijn zowel de monitoren als luidsprekers te beluisteren. 

Volg ons op Facebook!

Mis geen enkele aanbieding en abonneer u op onze nieuwsbrief!