Terug
Roland SPD30BK V2
Roland SPD30BK V2
Roland SPD30BK V2
Roland SPD30BK V2

Roland SPD30BK V2

De Octapad van Roland lag aan de basis van een heuse elektronische percussierevolutie. 

Lees verder
Levertijd: 1 - 5 werkdagen

  Gratis verzending

Vanaf €75

  Betaal in termijnen

betaal per maand

  Exacte levertijd weten?

Bel naar de winkel! 020-6265611

Roland SPD30 BK Versie2

De Nieuwe Octapad

De nieuwe versie 2 upgrade breidt de SPD-30 uit met extra kits en interessante features en functies. De Octapad van Roland lag aan de basis van een heuse elektronische percussierevolutie. Nauwelijks groter dan een attachécase, zorgde de Octapad er immers voor dat drummers en percussionisten in de pret van de elektronische muziekinstrumenten konden delen en navenant creatiever tewerk konden gaan. Dat was notabene een aantal decennia geleden… Hoogste tijd dus voor een vervolg op de Octapad. De SPD-30 combineert de vaakst benodigde klanken met onze nieuwe triggertechnologie en is zo stevig gebouwd dat hij het leven “on the road” moeiteloos aankan.

De Octapad van Roland lag aan de basis van een heuse elektronische percussierevolutie. Nauwelijks groter dan een attachécase, zorgde de Octapad er immers voor dat drummers en percussionisten in de pret van de elektronische muziekinstrumenten konden delen en navenant creatiever tewerk konden gaan. Dat was notabene een aantal decennia geleden… Hoogste tijd dus voor een vervolg op de Octapad. De SPD-30 combineert de vaakst benodigde klanken met onze nieuwe triggertechnologie en is zo stevig gebouwd dat hij het leven “on the road” moeiteloos aankan.

Interne klankbron

In tegenstelling tot de oorspronkelijke Octapad PAD-8, die enkel MIDI-commando’s kon verzenden, bevat de Octapad SPD-30 tevens een hoogwaardige klankbron. De SPD-30 wordt geleverd met 50 kits met rake geluiden voor verschillende muziekgenres. De klanken van die kits kun je editen door bv. de stemming, de demping, de attack, glissando-effecten enz. anders te programmeren. Moraal van het verhaal: deze multipad vervangt een hele truck vol met potten en pannen uit alle uithoeken van de wereld!

Multi-effectprocessor

De multi-effecten van de SPD-30 zijn gebaseerd op de overbekende effecttechnologie van Roland en voegen echt iets toe aan de klanken. Naast de 30 multi-effecttypes beschik je trouwens over een EQ, een limiter en 7 “Ambience”-effecttypes.

‘Phrase Loop’-functie

Met de “Phrase Loop”-functie bereid je binnen de kortste keren loops en frasen (ook meerdere partijen) voor. Intern is er plaats voor 50 frasen en elke frase kan uit maximaal drie “layers” bestaan. Je kan de frasedata trouwens opslaan op een USB-stick.

Geavanceerde triggertechnologie

De Octapad SPD-30 hanteert de onlangs herwerkte triggertechnologie van onze V-Drum-serie. Elke pad vormt trouwens een aparte eenheid, wat niet alleen een betere respons oplevert, maar elke pad tevens bestand maakt tegen overspraak (“crosstalk”) van de overige pads. Bovendien kun je 4 pads met dubbele triggering en een hihat-controller (bv. een Roland FD-8, VH-11) aansluiten om over een uiterst compact drumstel te beschikken. Naast pads (KD/PD/PDX/CY-serie) kun je trouwens ook akoestische drumtriggers van de RT-serie gebruiken.

Specificaties; 

  • Percussieklanken van over de hele wereld, plus 30 multi-effecttypes.
  • Bevat de nieuwe detectietechnologie van de V-Drums-pads voor een accurate triggering en een minimum aan overspraak.
  • 4 ingangen voor dubbele triggers en een hihatcontroller – zo beschik je over een compacte kit! Alternatief kun je akoestische drumtriggers aansluiten.
  • “Phrase Loop”-functie voor het stimuleren van je creativiteit. Je kunt je spel opnemen en er nog drie partijen aan toevoegen.
  • USB-poort voor MIDI-toepassingen en dataopslag.
  • Groot verlicht LC-display en padindicators voor een feilloze bediening op donkere plaatsen.
  • Bijzonder stevige constructie.
  • zwarte uitvoering.

Advies nodig of heb je een vraag?

Neem dan contact met ons op. Ons personeel staat u graag te woord.

call
Klantenservice Amsterdam 020 - 626 56 11
call
Klantenservice Alkmaar 072 - 515 25 11