Keyboards

 
 
Naar boven

Keyboards

Het Keyboard

is een behoorlijk veelzijdig toets-instrument waar je een enorme hoeveelheid instrumenten mee kunt imiteren.Van piano & orgel tot accordeon, gitaren fluiten en drums. Zelfs op de eenvoudigste keyboards zitten vaak al honderden verschillende instrumenten en klanken..

Vergeet niet bij aanschaf van een keyboard eventuele handige accesoires zoals keyboard standaards,krukjes en b.v een hoofdtelefoon mee te bestellen.

Historie van het keyboard

Eigenlijk is de benaming “keyboard” iets te algemeen omdat het gewoon het Engels voor toetsenbord is en alle klavierinstrumenten inclusief piano’s en orgels dus eigenlijk ook keyboards zijn.

We moeten in dit geval dus eigenlijk spreken over (Home) keyboards wat zoveel inhoud dat deze instrumenten oorspronkelijk voor de huiskamer zijn ontwikkeld.

De “Homekeyboards” zijn ook eigenlijk opvolgers van de in de jaren zeventig en tachtig immens populaire elektronische huiskamer orgels met toen nog 2 klavieren en voetpedalen.

Kant en klare begeleidingspartijen in het keyboard.

Het zijn met alle mogelijkheden klanken en ritmes die er inzitten een soort orkesten/bands waar je als solo bespeler alle kanten mee op kunt, van pop tot klassiek van Zuid-Amerikaanse tot Ierse muziek, alles is mogelijk op een hedendaags keyboard en klinkt alles door alle ingebouwde ritmes en begeleidingen. Zeer vol en overtuigend.

Je kunt de automatische begeleidingen ook niet aanzetten en er gewoon mee in een Band piano of  bij voorbeeld blaas instrumentpartijen mee spelen.

De hedendaagse homekeyboards kunnen middels een MIDI en/of USB aansluiting ook worden gekoppeld aan iedere home computer om zodoende met verschillende opname sporen opnames te maken. Dit heet sequensen en veel keyboards hebben ook zonder computer deze mogelijkheid met de ingebouwde sequencer.

De meeste homekeyboards hebben 61 toetsen wat gelijk staat aan vijf octaaf klavieromvang, maar er zijn met name in de hogere prijsklasse ook keyboards te vinden die een grotere klavieromvang hebben of zelfs een z.g gewogen 88 toets piano klavier.

Ingebouwde luidsprekers

Voor grotere ruimtes en zaaltjes kan het ondanks dat bijna alle homekeyboards ingebouwde luidsprekers hebben handig zijn het keyboard aan te sluiten op z.g keyboardversterkers of portable PA systemen, afhankelijk aan de behoefte.

Ook daar kunnen onze specialisten bij Dijkman Muziek U hierover alles vertellen.

Door de technologische vooruitgang koop je tegenwoordig zelfs in de lagere prijsklasse al een bijzonder uitgebreid “instapmodel” met honderden klanken en ritmes.  Bij Dijkman Muziek leveren wij de hele serie instrumenten van de vier grootste merken te weten , Korg, Medeli, Roland en Yamaha.

In de hogere prijsklasse valt het ongekende realisme van alle klanken en ritmes direct op.

Wij van Dijkman Muziek nodigen je bij deze van harte uit om op één van onze keyboardafdelingen in Amsterdam of Alkmaar kennis te komen maken met deze fantatische instrumenten.

Direct bestellen en/of reserveren in deze webshop is mogelijk zodat wij je toekomstige instrument of direct bij je thuis kunnen bezorgen of klaarzetten in één van onze 2 winkels.

Volg ons op Facebook!

Mis geen enkele aanbieding en abonneer u op onze nieuwsbrief!