Gitaarversterker

Gitaarversterker

De gitaarversterker is het verlengstuk van de elektrische gitarist. Deze heeft de versterker nodig om zijn of haar volume mee te creëeren. Comboversterkers hebben een compacte behuizing en zijn geheel buizen versterkers, transistor of alleen buizen voorversterker met de eindtrap van transistor. Ideaal voor thuis, studio of het podium.
Van klein naar groot! Je kunt ook voor een losse versterker kiezen met een losse speakercabinet.
De bassisten hebben een basgitaarversterker nodig en de akoestische gitarist kan het beste kiezen voor een akoestische gitaarversterker!

Het kiezen van een versterker

Met het huidige enorme aanbod aan versterkers en luidsprekerkasten (cabinets) is het best moeilijk om tot een juiste keuze te komen. Een bepaalde merkkeuze is slechts een deel van het probleem. De meeste fabrikanten hebben uitgebreide verschillende versterkers, omdat de eisen van muzikanten nogal uiteen lopen. Veel (sessie) muziekanten hebben diverse versterkers; één voor grote hallen, één voor clubs, kleinere ruimtes en studio.
Tegenwoordig vind je goede kwaliteits versterkers voor een betaalbare prijs. Denk aan Vox, Fender, Marshall,
Line 6, Roland, Orange...

Een buizen- of een transistor versterker?

Over het algemeen heeft een buizenversterker meer warme en vollere klank dan een transistor versterker, welke veel cleaner en helder is.
De werking van een buizenversterker is totaal anders dan een transistor model. De eerste is spanningsgestuurd, de tweede is stroomgestuurd.
De laatste jaren heeft de transisor wel veel ontwikkelingen doorgemaakt. Denk aan de 'simulatie' speakers en amps. Het merk Line 6 en Roland zijn hiervan goede voorbeelden. Ook in veel transistor eindtrap versterkers zit een voorversterker buis!

Gitaarversterker uitproberen!

Om tot een juiste keuze te komen welke versterker voor jou geschikt is kun je het beste naar onze winkel(s) komen en deze uitgebreid testen! Filiaal Amsterdam en Alkmaar hebben een zeer ruime keuze versterkers op voorraad.
Uiteraard kunnen onze specialisten je helpen met de keuze!
Tip: neem je eigen gitaar mee!

 

Volg ons op Facebook!

Mis geen enkele aanbieding en abonneer u op onze nieuwsbrief!