Gibson

Naar boven

Gibson

Gibson een stukje historie

De Historie gaat terug naar 1894 waar Orville Gibson werkt in zijn eigen werkplaats in Kalamazoo aan bouw van violen en mandolines.
Begin 19e eeuw zijn er veel mandolines en banjo’s gebouwd en is hier ook succesvol mee geweest bij vele orkesten. Zo rond 1922 is de eerste jazz gitaar gebouwd. Het L5 model, nu nog steeds zeer geliefd. Hierna volgde er vele varianten en andere hollow body gitaren 400CES, ES-175. Ook akoestische gitaren werden er gebouwd. O.a. het bekende slope-shoulder model J-45.

De icoon het Les Paul model

Gibson introduceert zijn eerste solidbody elektrische gitaar in 1952. Hiervoor werft Gibson Les Paul, de grootste opnamester uit de vroege jaren ’50 en een voorstander van de solid body gitaar. En een zeer begenadigd gitarist!
Het Les Paul model is een van de meest succesvolle elektrische gitaar in de geschiedenis van de rock ’n roll! Nu nog steeds wordt dit model (en samen met de Fender stratocaster) het meest gekopieerd.
Bekende spelers zijn; Jimmy Page, Keith Richards, Elvis Presley, BB King, Frank Zappa, Jan Akkerman en vele vele anderen.

Meer iconische modellen van Gibson, akoestisch en elektrisch.

Vandaag de dag worden deze modellen nog steeds gemaakt en zijn zeer geliefd bij vele gitaristen.
De akoestische J-200 jumbo, J-45 slope shoulder, Hummingbird, Songwriter.
Elektrische modellen; uit de Memphis serie, alle ES modellen, ES-175, ES-335, ES-339 etc.
Van de SG en Les Paul modellen zijn er vele varianten op de markt met verschillende houtsoorten en hardware.

  

Volg ons op Facebook!

Mis geen enkele aanbieding en abonneer u op onze nieuwsbrief!