Clavia

Naar boven

Clavia

Clavia - Van Drums naar Toetsen (en weer een klein beetje terug)

Clavia werd in 1983 opgericht in een kelder in Zweden en bracht in 1984 hun eerste instrument uit onder de naam 'ddrum' onder de bekende rode kleur. 
Ruim 10 jaar later, in 1995, kwam de grote doorbraak van Clavia met een heel ander instrument, de Nord Lead synthesizer. Deze virtueel analoge synthesizer  werd een groot succes, Clavia richtte zich op toetsen en de merknaam 'ddrum' werd verkocht.

De podia kleuren rood

In 1997, het jaar dat de opvolger van de Nord Lead verscheen, bracht Clavia ook de Nord Modular uit, een virtueel analoge modulaire synthesizer. In 2001 werd ook de meer conventionele markt bedient met de Nord Electro, een instrument dat orgels en electrische piano's nabootste en gebruik maakte van samples voor Piano's. 
De opvallende rode kleur en de hoge kwaliteit van de instrumenten zorgden ervoor dat de Clavia instrumenten op steeds meer podia zichtbaar werden. 

Toch weer drums

In 2012 verraste Clavia iedereen met de terugkeur richting drums en bracht het de Nord Drum uit, een analoge drumcomputer die via een electrisch drumstel (drumpads) te bespelen is. Uiteraard blijft Clavia ondertussen ook nog toetseninstrumenten produceren.

 

Volg ons op Facebook!

Mis geen enkele aanbieding en abonneer u op onze nieuwsbrief!